Από: KitasWeather

Τοπικές βροχές αύριο – Ακολουθεί μείωση των πιθανοτήτων βροχής και άνοδος θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές αύριο – Ακολουθεί μείωση των πιθανοτήτων βροχής και άνοδος θερμοκρασίας
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 11, 2023-19:34 View: 46

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι αύριο Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές στην περιοχή μας ενώ από την Τετάρτη αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού, με τις πιθανότητες βροχής να είναι αρκετά μειωμένες τις πλείστες ημέρες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω της κανονικής. Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας και κυρίως στις αρχές της εβδομάδας, εμφανίζονται τα μεσημέρια/απογεύματα κάποιες πιθανότητες βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενώ παράλληλα φαίνεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αύριο Τρίτη, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές αρχικά στο δυτικό 1/2 του νησιού ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα γίνουν τοπικά και θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές και στο ανατολικό 1/2 του νησιού, ενώ δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και το απόγευμα σε περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά/νοτιοανατολικά. Κατά τις βραδινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν αρχικά ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, με τα φαινόμενα σταδιακά να περιορίζονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 40-60% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής μειώνεται ελαφρώς και κυμαίνεται από 30-40% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-10% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 21-23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται και πάλι από 0-10% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 21-23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος κυρίως από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ το απόγευμα, δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες βροχές στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 20-25% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το σαββατοκύριακο, φαίνονται ως επί το πλείστον καλές καιρικές συνθήκες ενώ το μεσημέρι/απόγευμα νεφώσεις θα αναπτύσσονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, οι οποίες την Κυριακή δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, φαίνεται να συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες είναι και πάλι πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει μικρή πτώση.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τρίτη αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως δυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Το Σάββατο, οι ανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν ενώ σταδιακή στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές κατευθύνσεις φαίνεται στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather