Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σαββίδης – Ερώτηση για την ανέγερση νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στον Δήμο Πάφου

Χρ. Σαββίδης – Ερώτηση για την ανέγερση νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στον Δήμο Πάφου
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 21, 2023-11:40 View: 68

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Χρύσανθος Σαββίδης, έχει υποβάλει ερώτηση μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων, με ημερομηνία 7 Αυγούστου 2023, προς την Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι επί εποχής του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη υπήρξε ομόφωνη απόφαση τόσο από τον Υπουργό όσο και από τον Δήμο Πάφου αλλά και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ανέγερση νέου νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου. Ο κ. Σαββίδης ζήτησε όπως η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ως η αρμόδια αρχή, να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα εξής ερωτήματα:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συγκεκριμένη απόφαση για σχεδιασμό νέων σχολικών μονάδων στην επαρχία Πάφου;

2. Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων;

Σε απάντηση της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2023, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι η Α ́ Φάση του έργου, δηλαδή η ανέγερση Νηπιαγωγείου στο Τ/Κ υποστατικό επί της οδού Νικολαΐδη ολοκληρώθηκε στις 6/6/2022, υλοποιείται ο σχεδιασμός της Β ́ και Γ ́ φάσης του έργου, δηλαδή της δημιουργίας Γυμνασίου για στέγαση του Νικολαΐδειου στο πρώην Α ́ Νηπιαγωγείο Πάφου και της δημιουργίας νέου Δημοτικού Σχολείου στον χώρο του Ζ ́ Δημοτικού Σχολείου.  Ο σχεδιασμός της Β ́ και Γ ́ φάσης , όπως ανέφερε, έχει ανατεθεί σε ομάδα συμβούλων μελετητών.

Επιπλέον, η Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ενημέρωσε τον Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι τα σχέδια έχουν αποσταλεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για απόψεις και πρόβλημα δημιουργεί η πρόσφατη θέση του Δήμου Πάφου, στην τοποθέτησή του για τον σχεδιασμό, παρά το γεγονός ότι η πρόταση που υλοποιείται είναι  όπως συμφωνήθηκε από τον Δήμαρχο Πάφου. Αναμένονται οι απόψεις των υπόλοιπων υπηρεσιών, τις οποίες όπως ανέφερε θα μελετήσουν, για λήψη τελικής απόφασης.

Ο κ. Σαββίδης, ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και πρόσθεσε ότι τον λυπεί ιδιαίτερα η αλλαγή στάσης του Δήμου Πάφου.

Γραφείο Τύπου21 Νοεμβρίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ