Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) - 22/08/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) - 22/08/2023
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 23, 2023-07:51 View: 75

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) - 22/08/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΝΕΠΟΜΑΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Christos Tuton, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς.

Kαλωσορίζοντας την αντιπροσωπία, η Πρόεδρος της Bουλής τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι της διασποράς ως «πρεσβευτές» της Κύπρου στα κράτη που ζουν και δραστηριοποιούνται, για την προάσπιση των δικαίων και συμφερόντων της ιδιαίτερης τους πατρίδας.

Καταδικάζοντας τις νέες προκλήσεις του τουρκικού κατοχικού στρατού εντός της νεκρής ζώνης κοντά στο χωριό Πύλα, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες υπονομεύουν τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου και τόνισε την ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών, προς επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η ενθάρρυνση και μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στα κοινά και ειδικότερα στην πολιτική ζωή, ως απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας, αποτελεί προτεραιότητα για την ίδια και το Σώμα, μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις. Πρέπει να δίδεται χώρος στους νέους και να ακούγεται η φωνή τους, τόνισε. Προς τούτο, επισήμανε η κ. Δημητρίου, είναι αναγκαία η ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η προστασία όλων και δη των γυναικών και των νέων από το τοξικό περιβάλλον της ρητορικής μίσους.

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο πολιτειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον ρόλο, τις αρμοδιότητες και το έργο της Βουλής των Αντιπροσώπων.  Σημείωσε, τέλος, τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσει το Σώμα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και για σκοπούς καλύτερης κατανόησης από την κοινωνία του έργου της Βουλής, κάνοντας ειδική αναφορά στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών στη Βουλή των Αντιπρόσωπων.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε ερωτήσεις των μελών της αντιπροσωπίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023
 

Adblock test (Why?)

Read this on Βουλή των Αντιπροσώπων