Από: KitasWeather

Ενισχύονται οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες – Αισθητή πτώση θερμοκρασίας και βροχές αρχές Οκτωβρίου

Ενισχύονται οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες – Αισθητή πτώση θερμοκρασίας και βροχές αρχές Οκτωβρίου
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2023-17:10 View: 65

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου (Σάββατο) θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες στις πλείστες περιοχές με αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ οι πιθανότητες βροχής είναι ιδιαίτερα χαμηλές, με εξαίρεση αύριο Πέμπτη και το Σάββατο, όπου υπάρχει η πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων βροχών κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους ή και ανατολικότερα τα απογεύματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι και το Σάββατο καθώς από την Παρασκευή μέτριο έως ισχυρό και τοπικά έως πολύ ισχυρό και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε φθινοπωρινά επίπεδα αναμένεται το πρώτο διήμερο Οκτωβρίου (Κυριακή/Δευτέρα), με κάποιες τοπικές βροχές την Κυριακή ενώ την Δευτέρα υπάρχει η τάση για πιο γενικευμένες βροχές στην περιοχή μας. Την Τρίτη, η πιθανότητα βροχών συνεχίζει ενώ στη συνέχεια οι πιθανότητες βροχής αρχίζουν να μειώνονται, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται κάποια μεμονωμένα/τοπικά φαινόμενα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο ανατολικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία, στη Λάρνακα και Παραλίμνι η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-20% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31-34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Παραλίμνι, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33-35 βαθμούς Κελσίου στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος ενώ στο δυτικό 1/3 του νησιού θα παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα είναι αυξημένες. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά/βορειοανατολικά, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως σε ανατολικά/βορειοανατολικά τμήματα του νησιού το απόγευμα. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή μικρής διάρκειας και έκτασης κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Η πιθανότητα βροχής καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου κυμαίνεται από 0-20% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα παράλια και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31-33 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 29-31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή μικρής διάρκειας και έκτασης. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού δυτικά, και ανατολικά/βορειοανατολικά, και αναμένονται τοπικές βροχές ενώ κυρίως σε κεντροανατολικά τμήματα του νησιού αναμένονται και καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες στα βορειοανατολικότερα τμήματα του νησιού. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 10-40% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια παράλια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-30% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28-31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το πρώτο 3ήμερο Οκτωβρίου (Κυριακή – Δευτέρα – Τρίτη), ασταθείς καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την αύξηση των πιθανοτήτων βροχής σε όλες τις περιοχές (αναλόγως ημέρας). Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα όποια φαινόμενα φαίνεται πως θα είναι τοπικά την Κυριακή ενώ την Δευτέρα υπάρχει τάση για βροχές σε περισσότερες περιοχές. Την Τρίτη τα φαινόμενα πιθανόν να γίνουν και πάλι πιο τοπικά. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση την Κυριακή – Δευτέρα ενώ την Τρίτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ή και λίγο πιο κάτω σε ορισμένες περιοχές.

Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης, φαίνεται μείωση των πιθανοτήτων βροχής (ωστόσο κάποια μεμονωμένα ή τοπικά φαινόμενα δεν μπορούν ακόμα να αποκλειστούν κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες) ενώ η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Πέμπτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, μέτριο έως ισχυρό και τοπικά την Παρασκευή και το Σάββατο έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας, με τους ανέμους κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες να φτάνουν έως τα 5 και τοπικά έως και τα 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά κυρίως στα νότια παράλια τα 7 μποφόρ κυρίως την Παρασκευή/Σάββατο. Μερική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Δευτέρα ενώ περαιτέρω εξασθένηση τους φαίνεται από την Τρίτη και έπειτα.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather