Από: KitasWeather

Συνεχίζει άνομβρος ο Οκτώβριος μέχρι και τις αρχές του 3ου δεκαημέρου – Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Συνεχίζει άνομβρος ο Οκτώβριος μέχρι και τις αρχές του 3ου δεκαημέρου – Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 14, 2024-17:03 View: 9

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας εξακολουθεί να μην φαίνεται κάποια οργανωμένη διαταραχή στην περιοχή μας με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ωστόσο κάποιες πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές παρουσιάζονται το πρώτο μισό αυτής της εβδομάδας (κυρίως αύριο Τρίτη) και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ουσιαστική μεταβολή το επόμενο τριήμερο σε σχέση με τις σημερινές θερμοκρασιακές τιμές, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Παρασκευή, για να κυμανθούμε γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ή και ελαφρώς πιο κάτω σε ορισμένες περιοχές. Το σαββατοκύριακο δεν φαίνεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών ενώ μικρή άνοδος φαίνεται την επόμενη εβδομάδα.

Aύριο Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες στα ορεινά/ημιορεινά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα είναι αυξημένες και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας στο βορειοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και ενδεχομένως βορειοδυτικότερα ενώ αργότερα το απόγευμα θα αρχίσουν να παρατηρούνται και υψηλές νεφώσεις αρχικά από τα βορειοδυτικά. Η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 0-25% (αναλόγως περιοχής) ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 40%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να παρατηρηθεί και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών μικρής διάρκειας και έκτασης το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-25% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 25%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 20%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, αναμένεται γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το πρώτο μισό της επόμενης εβδομάδας, δεν φαίνεται κάποια σημαντική αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα με γενικά αίθριο καιρό, κάποιες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό τα απογεύματα και γενικά μικρές πιθανότητες βροχής σε αυτές τις περιοχές. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή άνοδο.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν μέχρι και την Τετάρτη αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοανατολικούς έως βορειοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς της ίδιας έντασης. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ, για να στραφούν κυρίως σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Κυριακή και την Δευτέρα, οι άνεμοι φαίνεται πως θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ενώ στη συνέχεια φαίνεται γενικά ένα βορειοδυτικό με βορειοανατολικό ρεύμα αέρα.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather