Ανοικτή πρόσκληση Δήλωσης Ενδιαφέροντος από εμπειρογνώμονες για συμμετοχή σε Επιτροπές Αξιολόγησης των αιτήσεων που θα υποβληθούν για το 2025 - Πρόγραμμα «Πολιτισμός ΙΙ» (2021-2025)

Ανοικτή πρόσκληση Δήλωσης Ενδιαφέροντος από εμπειρογνώμονες για συμμετοχή σε Επιτροπές Αξιολόγησης των αιτήσεων που θα υποβληθούν για το 2025 - Πρόγραμμα «Πολιτισμός ΙΙ» (2021-2025)
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 16, 2024-11:37 View: 6

Ανοικτή πρόσκληση Δήλωσης Ενδιαφέροντος από εμπειρογνώμονες για συμμετοχή σε Επιτροπές Αξιολόγησης των αιτήσεων που θα υποβληθούν για το 2025 - Πρόγραμμα «Πολιτισμός ΙΙ» (2021-2025)

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση Δήλωσης Ενδιαφέροντος από εμπειρογνώμονες για συμμετοχή τους σε Επιτροπές Αξιολόγησης που θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από φορείς και από ομάδες φυσικών προσώπων για τα Σχέδια του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ» (2021-2025), τα οποία έχουν προκηρυχθεί για το έτος 2025 (για το Πρόγραμμα και τα Σχέδια που αυτό περιλαμβάνει βλ. σύνδεσμο https://bit.ly/3zS8ioy). Σε κάθε Επιτροπή Αξιολόγησης θα συμμετέχει ένας Λειτουργός του Τμήματος και δύο εμπειρογνώμονες, ως εξωτερικοί αξιολογητές/τριες.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε εμπειρογνώμονες από τους τομείς της Λογοτεχνίας, των Εικαστικών, της Μουσικής, του Σύγχρονου και Κλασικού Χορού, του Θεάτρου, του Παραδοσιακού Πολιτισμού και του Κινηματογράφου. Η επιλογή των εμπειρογνωμόνων θα γίνει από την Υφυπουργό Πολιτισμού.

Οι αιτήσεις θα εξετάζονται σε πρώτο στάδιο από τον κάθε εμπειρογνώμονα ξεχωριστά. Για κάθε αίτηση θα συμπληρώνεται ένα τυποποιημένο έντυπο με τη βαθμολογία και την αιτιολόγηση. Στη συνέχεια, η κάθε τριμελής Επιτροπή Αξιολόγησης θα συνεδριάσει για την τελική αξιολόγηση των αιτήσεων. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται στα Γραφεία του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού (Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος). Οι συνεδρίες προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθούν κατά τον Δεκέμβριο 2024 – Ιανουάριο του 2025.

Οι εμπειρογνώμονες θα λάβουν τις ακόλουθες αμοιβές:

α) €15 ανά αίτηση που θα μελετήσουν και αξιολογήσουν.

β) €60 για κάθε συνεδρία της Επιτροπής Αξιολόγησης στην οποία θα συμμετάσχουν (συνολικά προβλέπεται η διεξαγωγή μέχρι τριών συνεδριών της κάθε επιτροπής).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή τους ως εμπειρογνώμονες σε Επιτροπές Αξιολόγησης για τη μελέτη και αξιολόγηση των αιτήσεων, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας το επισυναπτόμενο έντυπο «Δήλωση Ενδιαφέροντος για Αξιολόγηση Αιτήσεων – Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ (2021-2025)» ηλεκτρονικά (συνοδευόμενο από πλήρες βιογραφικό σημείωμα), στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Η Δήλωση Ενδιαφέροντος πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024. Διευκρινίσεις για τυχόν απορίες αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων μπορούν να ζητηθούν γραπτώς, μέσω αποστολής σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος με θέμα «Διευκρινίσεις για αξιολόγηση αιτήσεων – Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ», στην πιο πάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως εμπειρογνώμονες θα καταβάλλεται αμοιβή έναντι έκδοσης τιμολογίου για την προσφερόμενη από αυτούς υπηρεσία.

Νοείται ότι υπηρεσίες εξέτασης και αξιολόγησης αιτήσεων μπορούν να προσφερθούν μόνον από πρόσωπα που δεν σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Πολιτισμός ΙΙ» κατά το 2025, είτε ως άτομα είτε ως μέλη φορέων ή ομάδων φυσικών προσώπων.

Οι εμπειρογνώμονες που θα επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν σχετικές Δηλώσεις Εμπιστευτικότητας/Μη Σύγκρουσης Συμφέροντος.

Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως εμπειρογνώμονες θα κληθούν να παρευρεθούν σε ενημερωτική συνάντηση όλων των μελών των Επιτροπών Αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Τμήματος για συντονισμό και προγραμματισμό σε σχέση με την υπηρεσία που θα προσφέρουν.

Το έντυπο για την υποβολή Δήλωσης Ενδιαφέροντος θα το βρείτε εδώ.


(ΕΚ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης