Από: KitasWeather

Άνοδος θερμοκρασίας έως το Σ/Κ – Ακολουθεί νέα πτώση και αύξηση πιθανοτήτων βροχής στα τέλη της 10ήμερης πρόγνωσης

Άνοδος θερμοκρασίας έως το Σ/Κ – Ακολουθεί νέα πτώση και αύξηση πιθανοτήτων βροχής στα τέλη της 10ήμερης πρόγνωσης
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 02, 2024-16:35 View: 6

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας δεν αναμένεται κάτι στην περιοχή μας από άποψη βροχών, με τις πιθανότητες βροχής να είναι ιδιαίτερα χαμηλές έως μηδαμινές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, για να κυμανθεί προοδευτικά σε επίπεδα πάνω της κανονικής ενώ σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικές για την εποχή τιμές φαίνεται μέσα στο πρώτο μισό της επόμενης εβδομάδας. Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, παρατηρείται αύξηση των πιθανοτήτων βροχής σε όλες τις περιοχές με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενώ φαίνεται και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Aύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 20%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στο εσωτερικό και ανατολικά πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Tρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος στις πλείστες περιοχές, ωστόσο θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το τελευταίο 2ήμερο της πρόγνωσης, παρατηρείται αύξηση των πιθανοτήτων βροχής σε όλες τις περιοχές με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν μέχρι και την Δευτέρα αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται τα απογεύματα σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Μικρή ενίσχυση των ανέμων φαίνεται στις αρχές της νέας εβδομάδας με τάση εξασθένησης τους στη συνέχεια.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather