Από: ΕΛΑΜ

Ερώτηση Σ. Ιωάννου προς τον Υπ. Εσωτερικών για τα καταφύγια

Ερώτηση Σ. Ιωάννου προς τον Υπ. Εσωτερικών για τα καταφύγια
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 02, 2024-16:34 View: 4

Με αφορμή την σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν και τα όσα συμβαίνουν στη γειτονία μας, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, απέστειλε ερώτημα στον Υπουργό Εσωτερικών αναφορικά με τα καταφύγια.

Αυτούσια η επιστολή:

Τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή μας και οι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ έχουν προκαλέσεις ανησυχία στους πολίτες για την προστασία τους σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Για να ενημερωθεί ένας πολίτης για το πλησιέστερο καταφύγιο θα πρέπει να καλέσει τηλεφωνικά την Πολιτική Άμυνα, κάτι που σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πιθανόν να είναι αδύνατον.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Υπάρχει πρόθεση ψηφιοποίησης των διευθύνσεων των καταφυγίων ώστε ο κάθε πολίτης καταχωρώντας τη διεύθυνσή του, και ίσως προσωπικά δεδομένα που του απαιτηθούν, να γνωρίζει αυτόματα τη διεύθυνση του καταφυγίου;
  2. Υπάρχει πρόθεση για αξιοποίηση άλλου τρόπου για μαζική ενημέρωση των πολιτών για τη διεύθυνση του πλησιέστερου καταφυγίου;
  3. Έχει γίνει έλεγχος προσβασιμότητας και συνθηκών των καταφυγίων, διασφαλίζοντας ότι είναι πλήρως λειτουργικά και εύκολα προσβάσιμα, ειδικά για άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους; Όπως επίσης αν είναι καθαρά και κατάλληλα για παραμονή σε περίπτωση ανάγκης.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ