Πραγματοποιήθηκε η 4η Επιστημονική Ημερίδα Aνοσοαιματολογίας για τις Τράπεζες Αίματος

Πραγματοποιήθηκε η 4η Επιστημονική Ημερίδα Aνοσοαιματολογίας για τις Τράπεζες Αίματος
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 02, 2024-09:32 View: 7

02-10-2024 09:32

Πραγματοποιήθηκε η 4η Επιστημονική Ημερίδα Aνοσοαιματολογίας για τις Τράπεζες Αίματος

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, διεξάχθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Επιστημονική Ημερίδα Τραπεζών Αίματος, η οποία διοργανώθηκε από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Λευκωσία, και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και συζητήσαν επιστημονικά θέματα που αφορούν τις μεταγγίσεις αίματος.

Οι επιστημονικές παρουσιάσεις έγιναν από Κύπριους και Ελλαδίτες επιστήμονες, όπου μοιράστηκαν την εμπειρογνωμοσύνη και τεχνογνωσία τους. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν θέματα για προμεταγγισιακό έλεγχο, διασταύρωση και διερεύνηση ασυμβατότητας, παρουσίαση του Πρωτοκόλλου Μαζικής Αιμορραγίας και της Αιμορραγίας μετά Τοκετού. Επιπλέον, έγιναν ενημερωτικές παρουσιάσεις για το Σύστημα ρέζους και τη Διαχείριση Γυναικολογικών ρέζους αρνητικών εγκύων και παρουσίαση του θέματος της μετάγγισης και της αφαιμαξομετάγγισης στη Δρεπανοκυτταρική Αναιμία. Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα αασφάλειας και υγείας στο εργαστήριο όπως και θέματα προσωπικών δεδομένων.  

Η οργάνωση ετήσιας επιστημονικής ημερίδας για τις Τράπεζες Αίματος αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του προσωπικού των Τραπεζών Αίματος από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Οι Τράπεζες Αίματος αποτελούν πρότυπο υπηρεσιών και διαθέτουν ένα δίκτυο διαπιστευμένων εργαστηρίων τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες σε μετάγγιση ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου. Καλούνται να ανταποκριθούν και να εξυπηρετήσουν   πέραν των 88,000 περιστατικών ετησίως.

(ΔΚ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης