Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 02, 2024-12:19 View: 5

Aνησυχία για τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά την εκτόξευση 200 πυραύλων από το Ιράν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, ο κύριος Μουσιουττας, ανέφερε πως η γεωγραφική θέση της χώρας μας καθιστά κρίσιμη τη στάση που τηρούμε, καθώς οποιαδήποτε κλιμάκωση μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες για την ασφάλεια και την οικονομία της Κύπρου. Ήδη, νιώθουμε αυτές τις συνέπειες ανέφερε ο βουλευτής.

«Σωστά η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργοποίησε το σχέδιο «Εστία» με σκοπό τον επαναπατρισμό πολιτών τρίτων χωρών και θα συνδράμει όπου παραστεί ανθρωπιστική ανάγκη», τόνισε ο βουλευτής.

Μέσω του σχεδίου, ανέφερε, η Κύπρος λειτουργεί ως ασφαλής βάση είτε για προσωρινή εγκατάσταση είτε για μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Πρόκειται, υπογράμμισε, για μια ανθρωπιστική προσέγγιση που αποδεικνύει τον ενεργό ρόλο της χώρας μας στην παροχή βοήθειας και στη προσπάθεια ανακούφισης των ανθρώπων που πλήττονται από τις συγκρούσεις. Τόνισε επιτακτικά, την ανάγκη η χώρα μας να διατηρήσει τις ισορροπίες αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή.

Ο κύριος Μουσιούττας, απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ και στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει την επικίνδυνη κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ