Από: ΑΚΕΛ

Το Ισραήλ θέλει να μετατρέψει τη γενοκτονία σε περιφερειακή σύρραξη

Το Ισραήλ θέλει να μετατρέψει τη γενοκτονία σε περιφερειακή σύρραξη
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 30, 2024-16:03 View: 5

Το Ισραήλ θέλει να μετατρέψει τη γενοκτονία σε περιφερειακή σύρραξη

Οι νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο κέντρο της Βηρυτού και η προετοιμασία για χερσαία εισβολή στο Λίβανο όπως και οι επιθέσεις στην Υεμένη, επιβεβαιώνουν ότι το Ισραήλ και η κυβέρνηση Νετανιάχου θέλουν να μετατρέψουν τη γενοκτονία που διαπράττουν στη Γάζα σε περιφερειακή σύρραξη τεραστίων διαστάσεων. Η δολοφονική μανία της ισραηλινής πολεμικής μηχανής ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής, με την ανοχή και στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ, συνιστά κίνδυνο για όλα τα κράτη και τους λαούς της περιοχής μας που αυτοί πληρώνουν πάντα με αίμα και προσφυγιά. Η αποθράσυνση του Ισραήλ αποτυπώνεται και στις πρωτόγνωρες ύβρεις του Νετανιάχου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ε βάρος του ίδιου του ΟΗΕ και όλων των κρατών που καταδικάζουν τις ισραηλινές θηριωδίες.

Το ΑΚΕΛ δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι κάθε είδους εμπλοκή της Κύπρου στις πολεμικές επιχειρήσεις είναι επικίνδυνη και αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει να καλεί την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να στείλει αποφασιστικό μήνυμα προς τη βρετανική κυβέρνηση σε σχέση με την εμπλοκή των βρετανικών βάσεων προς υποστήριξη των ισραηλινών επιχειρήσεων. Οι βάσεις δεν είναι μόνο ένα απομεινάρι της αποικιοκρατίας στον τόπο μας αλλά κι ένας μαγνήτης απειλών και κινδύνων για το νησί μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους στον κόσμο ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, η οποία μπορεί επιτευχθεί μόνο με τον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού των παλαιστινιακών εδαφών, με τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

30.09.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ