Από: ΑΚΕΛ

Συνάντηση Γ.Γ ΚΕ ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου με Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Συνάντηση Γ.Γ ΚΕ ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου με Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 30, 2024-16:06 View: 6

Συνάντηση Γ.Γ ΚΕ ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου με Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ κ. Στέφανος Στεφάνου, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά και σημαντικά ενεργειακά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Ο Υπουργός ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου Ελλάδας Ισραήλ, και για το έργο έλευσης υγροποιημένου ΦΑ στο Βασιλικό, καθώς και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν στον τομέα της ενέργειας.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ ανέπτυξε στον Υπουργό τις θέσεις του Κόμματος τόσο για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, για το έργο στο Βασιλικό όσο και για τα ευρύτερα ζητήματα πολιτικής για την ενέργεια. Ο κ. Στεφάνου επανάλαβε ότι θέση του ΑΚΕΛ, ότι η ηλεκτρική διασύνδεση αποτελεί στρατηγικό ενεργειακό έργο για τον τόπο μας που πρέπει να γίνει διασφαλίζοντας ότι το έργο θα έχει όφελος για τους καταναλωτές και τον τόπο, παρέχοντας φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Όσον αφορά στο έργο στο Βασιλικό, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις ανησυχίες του σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του και το αυξημένο κόστος στον ηλεκτρισμό που δημιουργεί η καθυστέρηση έλευσης ΦΑ. Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε την ανάγκη αφενός το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο και αφετέρου, να διερευνηθούν σε βάθος τα σκάνδαλα που συνοδεύουν το έργο.

Τέλος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ενημέρωσε για την πρόθεση του ΑΚΕΛ εντός των επόμενων ημερών να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, κάτι για το οποίο είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση αλλά τελικά δεν προχώρησε.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ στη συνάντηση συμμετείχε η Χριστίνα Νικολάου, Επικεφαλής του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ.

30.09.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ