Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Παντελίδης – Πρόθεσή μας είναι το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων να πάψει να υφίσταται

Χρ. Παντελίδης – Πρόθεσή μας είναι το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων να πάψει να υφίσταται
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 30, 2024-13:26 View: 5

Δήλωση Χρύση Παντελίδη, Προεδρεύοντα στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών

Είχαμε σήμερα την καθιερωμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για εκκρεμούντα νομοσχέδια, εκκρεμούσες προτάσεις νόμων και αποδεσμεύσεις κονδυλίων.

Ξεχωρίζει η επί της αρχής η συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου με βάση το οποίο παραχωρούνται γενικές αυξήσεις στο Δημόσιο ύψους 1.5% – με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2024 εφόσον ψηφιστεί σε νόμο – και οφείλουμε να σημειώσουμε το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία είναι η πρώτη του είδους της, η πρώτη παραχώρηση γενικών αυξήσεων σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου Τομέα μετά από 15 χρόνια και είναι προϊόν της συμφωνίας που έχει πετύχει η Κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τα πολιτικά κόμματα διατύπωσαν κάποια ερωτήματα σε σχέση με το ύψους του κρατικού μισθολογίου, σε σχέση με την διακύμανση την οποία υπάρχει αναλόγως των μισθολογικών κλιμάκων, περιμένουμε κάποια πρόσθετα στοιχεία αλλά πρόθεση μας είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την συζήτηση μας αυτού του νομοσχεδίου μέσα στον Οκτώβριο, έτσι ώστε, εάν υπερψηφιστεί σε νόμο, να μπορεί να εφαρμοστεί με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο.

Πέραν αυτού συνεχίστηκε η συζήτηση επί των πολλών προτάσεων νόμων που σχετίζονται με το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων .

Η αλήθεια είναι ότι προκύπτουν διαρκώς και νέα ερωτήματα και νέα στοιχεία τα οποία περιπλέκουν ένα ήδη σύνθετο πρόβλημα.

Επαναλαμβάνω όμως ότι, η πρόθεσή μας είναι το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων να πάψει να υφίσταται έτσι ώστε να λαμβάνει κάποιος αξιωματούχος μόνο μια σύνταξη.
Πρόθεσή μας είναι η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των αξιωματούχων, που σήμερα είναι στο 60ο έτος και, γενικώς, στόχος μας είναι να υπάρξει ένας εξορθολογισμός που θα τερματίσει τις στρεβλώσεις που συζητούμε όλο αυτό το καιρό πάντα μέσα στα συνταγματικά πλαίσια και όρια.

30 Σεπτεμβρίου 2024

Γραφείο Τύπου

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ