Από: ΔΗΠΑ

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 30, 2024-16:35 View: 3

Στη σημερινή εποχή που ζούμε, όπου η κοινωνία μας εξελίσσεται ραγδαία, είναι αναπόφευκτο η έννοια του εγκλήματος και οι μορφές του να μεταβάλλονται και να εξελίσσονται ανάλογα.

Γίνεται κατανοητό από όλους πως με τη νέα τάξη πραγμάτων επιβάλλεται όπως η Αστυνομία και γενικότερα οι διωκτικές αρχές της χώρας μας αποκτήσουν τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία, που θα τις καταστήσουν πιο αποτελεσματικές στην πάταξη του εγκλήματος.

Χωρίς να υποβαθμίζουμε τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είναι ηλίου φαεινότερο, πως η Αστυνομία και γενικότερα η πολιτεία που φέρει την πολιτική ευθύνη για τον εκσυγχρονισμό και μετεξέλιξη της Αστυνομίας, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή σε μεταρρυθμιστικές αλλαγές και τομές, Προτεραιότητα, όμως πρέπει να δοθεί στην αλλαγή παραχωρημένων νοοτροπιών και ατελέσφορων συμπεριφορών.

Η αλλαγή των προσώπων στην ηγεσία της Αστυνομίας από μόνη της δεν λέει τίποτα αν δεν συνοδευτεί από εμφανείς και αποτελεσματικούς τρόπους ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και από χειροπιαστά αποτελέσματα πάταξης της εγκληματικότητας, όπως αυτά που βιώνουμε την τελευταία περίοδο.

Ως ΔΗ.ΠΑ.-Συνεργασία συγχαίρουμε τον κ. Θεμιστό Αρναούτη και τον κ. Πανίκο Σταύρου για τους διορισμούς τους στις θέσεις του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας, οι οποίοι αναλαμβάνουν, ομολογουμένως τις θέσεις τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική περίοδο.

Ανεξάρτητα της εξέλιξης με την παύση του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας, του κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και του κ. Δημήτρη Δημητρίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνουμε την πολύχρονη διαδρομή και ουσιαστική προσφορά τους στο αστυνομικό σώμα και τους ευχόμαστε κάθε καλό στη ζωή τους.

Ως ΔΗΠΑ –  Συνεργασία δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να προχωρήσουμε, μαζί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και φυσικά σε συνεργασία και με το αρμόδιο Υπουργείο, σε εκείνες τις επιπρόσθετες απαραίτητες αλλαγές που θα ενισχύουν τις προσπάθειες για πιο ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον τόπο μας, αλλά και της πιο εύρυθμης λειτουργίας των διωκτικών αρχών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ