Από: ΕΛΑΜ

Τρομάζουν τα στοιχεία: Σε 20-25 χρόνια ο πληθυσμός των Ελλήνων της Κύπρου θα μειωθεί στο μισό

Τρομάζουν τα στοιχεία: Σε 20-25 χρόνια ο πληθυσμός των Ελλήνων της Κύπρου θα μειωθεί στο μισό
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 18, 2024-14:03 View: 8

Νέες ανησυχίες για τον χαμηλό δείκτη αναπλήρωσης του πληθυσμού, εκφράστηκαν στην Ad Hoc Επιτροπή για την μελέτη του δημογραφικού προβλήματος. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ο δείκτης γεννήσεων έχει κατέβει το 2023 στο 1,2%, ενώ μελέτες που κατατέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής τόσο σήμερα όσο και στις προηγούμενες συνεδρίες καταδεικνύουν ότι σε 20 με 25 χρόνια ο πληθυσμός των Ε/κ στην χώρα θα μειωθεί στο μισό.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Λίνος Παπαγιάννης, ανέφερε ότι “έχουμε τεράστιο πρόβλημα αναπλήρωσης του πληθυσμού. Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ξένου πληθυσμού στην Κύπρο σε αναλογία του γενικότερου πληθυσμού και θεωρώ ότι τα βήματα που ακολουθούμε είναι τρομερά αργά».

Ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι για το ΕΛΑΜ «ικανοποιητικό θα είναι αν το οποιοδήποτε μέτρο υιοθετηθεί θα βοηθήσει στην αύξηση του δείκτη γεννήσεων», για να συμπληρώσει πως «οτιδήποτε άλλο είναι για κατανάλωση και αν συνεχίσει η Κυβέρνηση με τους συγκεκριμένους ρυθμούς θα κλαίμε επί ερειπίων».

Παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο μεταναστευτικό, ο κ. Παπαγιάννης είπε πως για το 2024, από τη μέρα που εφαρμόστηκαν τον Απρίλιο οι εισηγήσεις που έχουν καταθέσει στο Προεδρικό, όπως είπε «δεν έχει έρθει ούτε ένας άνθρωπος στην Κύπρο από τη θάλασσα», συμπληρώνοντας πως αυτό για το ΕΛΑΜ «είναι επιτυχία και στη πράξη έχει φανεί αν ήταν εφαρμόσιμο ή όχι».

«Δεν έχει κινδυνέψει», πρόσθεσε, «ούτε ένας και δεν έχει πνιγεί κανένας παρά τα όσα ακούσαμε ότι θα συμβούν αν υιοθετούσαμε αυτά τα μέτρα».

Περισσότερο στο βίντεο

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ