Από: ΕΛΑΜ

Σε κλειστές δομές οι «ανήλικοι» μέχρι ν’ απελεθούν

Σε κλειστές δομές οι «ανήλικοι» μέχρι ν’ απελεθούν
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 16, 2024-09:38 View: 10

Screenshot

Μπορεί οι ασυνόδευτοι μετανάστες να έχουν μετακινηθεί, με αρκετή καθυστέρηση, από τη Στέγη Ηλικιωμένων στη Λάρνακα αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

– Γιατί ενώ οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν από τις 30 Ιουνίου για τα προβλήματα που προκαλούνται, αγνόησαν τις εκκλήσεις, τα ερωτήματα και τις ανησυχίες μας; Εξαίρεση η Αστυνομία Κύπρου που ήταν η μοναδική που ανταποκρίθηκε στη σχετική επιστολή μας.

– Ποιος και με ποιο σκεπτικό πήρε την απόφαση να μετακινηθούν αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία σε μία Στέγη Ηλικιωμένων στο κέντρο της πόλης;

– Ποια περιοριστικά μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να μην ζήσουμε παρόμοια περιστατικά στους χώρους που έχουν μεταφερθεί οι ασυνόδευτοι μετανάστες;

– Εφαρμόζεται για όλους ο νόμος αναφορικά με το τεστ ηλικίας;

Το ΕΛΑΜ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή. Για μία ακόμη φορά η Πολιτεία έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις τραγικών περιστατικών.

Το επαναλαμβάνουμε: Είναι άμεση αναγκαιότητα η χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής και η μεταφορά αυτών των «ανηλίκων» σε κλειστές δομές μακριά από κατοικημένες περιοχές, μέχρι να οδηγηθούν σε απέλαση.

Γραφείο Τύπου ΕΛΑΜ

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ