Από: KitasWeather

Συνεχίζουν τα μικρά σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Συνεχίζουν τα μικρά σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 01, 2024-18:00 View: 12

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο διήμερο αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με τα 40άρια να επιστρέφουν πρόσκαιρα σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού ενώ σταδιακά την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία την Παρασκευή θα κυμανθεί πρόσκαιρα σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα αναμένεται μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα την Παρασκευή. Από το Σάββατο, ο υδράργυρος θα αρχίσει να σημειώνει και πάλι άνοδο και φαίνεται σταδιακή επιστροφή των 40αριών στα τέλη αυτής της εβδομάδας προς αρχές της νέας εβδομάδας.

Aύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη,ο καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-20% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά πιθανόν να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το σαββατοκύριακο, θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος γενικά καιρός, ωστόσο το Σάββατο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. H θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το διήμερο, για να πλησιάσει ή και να φτάσει την Κυριακή τους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, φαίνεται πως θα διατηρηθεί ο ηλιόλουστος καιρός στις πλείστες περιοχές, ωστόσο τα απογεύματα θα αναπτύσσονται νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα κυμαίνεται γύρω στους 40 (+/-1) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τρίτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ριπές θα φτάνουν παροδικά έως και τα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια έως τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Το σαββατοκύριακο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα και παροδικά το Σάββατο στα νοτιοανατολικά έως και τα 6 μποφόρ. Οι θαλάσσιοι άνεμοι φαίνεται να συνεχίζουν και κατά το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας με μικρή όμως εξασθένηση.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται κυρίως σε χαμηλά επίπεδα, στη Λευκωσία θα κυμαίνεται σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ενώ στα παράλια, το σημείου δρόμου θα κυμαίνεται σε υψηλά και πιθανώς την επόμενη εβδομάδα έως πολύ υψηλά επίπεδα (αναλόγως ημέρας). Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather