Από: KitasWeather

Πτώση θερμοκρασίας το επόμενο 2ήμερο – Επιστρέφουν τα 40άρια στο εσωτερικό σε συνδυασμό με αυξημένη υγρασία από εβδομάδας

Πτώση θερμοκρασίας το επόμενο 2ήμερο – Επιστρέφουν τα 40άρια στο εσωτερικό σε συνδυασμό με αυξημένη υγρασία από εβδομάδας
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 03, 2024-15:48 View: 7

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο διήμερο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αλλά και παράλληλη αύξηση των τιμών του σημείου δρόσου (και κατ’ επέκταση της υγρασίας) ενώ κυρίως την Παρασκευή αναμένονται και ενισχυμένοι άνεμοι τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Το Σ/Κ αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο την Κυριακή να πλησιάζει ή και να φτάνει και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Κυριακή (με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά παράλια). Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, φαίνεται πως θα επικρατεί θερμός καιρός, με τον υδράργυρο να ανέρχεται γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ παράλληλα φαίνεται πως θα παρατηρούνται και ιδιαίτερα αυξημένες τιμές του σημείου δρόσου (και κατ΄ επέκταση της υγρασίας), με την δυσφορία να είναι πολύ έντονη. Την ίδια ώρα, πιο ασταθής αέρια μάζα φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας προς τα μέσα της εβδομάδας με αποτέλεσμα τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες να εκδηλώνονται μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες στα ορεινά/ημιορεινά και πιθανόν και στο εσωτερικό. Η πιθανότητα βροχής φαίνεται να μειώνεται ελαφρώς προς το τέλος της πρόγνωσης ενώ πιθανόν να παρατηρηθεί και μικρή πτώση θερμοκρασίας, με τον θερμό ωστόσο καιρό να συνεχίζει.

Aύριο Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα νότια και ανατολικά παράλια πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, μετά τη διάλυση των τοπικών πρωινών ομίχλων και χαμηλών νεφώσεων, ο καιρός θα καθίσταται κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων/τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και ενδεχομένως και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 40 (+/-1) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Το τελευταίο 2ήμερο της πρόγνωσης, φαίνεται μικρή μείωση των πιθανοτήτων βροχής στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό ενώ η θερμοκρασία πιθανόν να σημειώσει μικρή πτώση, με τον καιρό ωστόσο να παραμένει θερμό.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Πέμπτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια έως τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ. Την Δευτέρα και μέχρι το τέλος της πρόγνωσης, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν κάποιες ημέρες στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια έως τα 5 μποφόρ.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα με σταδιακή αύξηση σε μέτρια επίπεδα την νέα εβδομάδα, στη Λευκωσία θα κυμαίνεται κυρίως σε μέτρια επίπεδα (και οριακά σχεδόν την νέα εβδομάδα έως υψηλά επίπεδα) ενώ στα παράλια, το σημείου δρόμου θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και την νέα εβδομάδα έως πολύ υψηλά επίπεδα (αναλόγως ημέρας). Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather