Από: ΔΗΠΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 03, 2024-15:52 View: 11

Tο σχέδιο επιδότησης της υπογονιμότητας (για γυναίκες που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλές οικογένειες της χώρας μας και μια αναγνώριση της ανάγκης στήριξης τους, τόσο για ανθρωπιστικούς και οικονομικούς λόγους, όσο και ως επιπρόσθετο μέτρο καταπολέμησης της υπογεννητικότητας.  

Η Δημοκρατική Παράταξη χαιρετίζει την υιοθέτηση των συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία δύναται να ενισχύσουν ουσιαστικά τις προσπάθειες ζευγαριών διαφόρων ηλικιών. 

Παράλληλα, αναμένουμε ότι συμπεριληπτικά θα αποφασίσουμε επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση της εθνικής μάστιγας της υπογεννητικότητας, αφού τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Σημειώνουμε ότι οι προτάσεις της ΔΗΠΑ, όπως κατατέθηκαν επανειλημμένα στο δημόσιο διάλογο, μπορούν να δημιουργήσουν την απαραίτητη στήριξη του οικογενειακού προγραμματισμού και την ενδυνάμωση της θέσης των εργαζομένων ως γονείς, επιφέροντας καλύτερο ισοζύγιο εργασίας-ζωής. 

Την ίδια ώρα, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, πρέπει να εξετάσουμε τα κατάλληλα οικονομικά κίνητρα την επαρκή οικονομική στήριξη επάναγκων υπηρεσιών προς νέους γονείς και παιδιά, καθώς και άλλα εργαλεία που θα πείσουν τα νεαρά ζευγάρια να τεκνοποιήσουν, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του τεράστιου προβλήματος της στέγασης. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ