Από: KitasWeather

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στο Φαρμακά – Ενεργοποιείται το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ (Συνεχής ενημέρωση)

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στο Φαρμακά – Ενεργοποιείται το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ (Συνεχής ενημέρωση)
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 15, 2024-17:03 View: 11

Νεότερη ενημέρωση (19:50):

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δρόμοι ΟΔΟΥ – ΛΑΖΑΝΙΑ και ΜΑΧΑΙΡΑ – ΛΑΖΑΝΙΑ θα κλείσουν για την τροχαία κίνηση λόγω της πυρκαγιάς. Οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Νεότερη ενημέρωση (19:30):

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Υ. κ. Αντρέα Κεττή, νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία προχωρούν με εκκενώσεις μεμονωμένων κατοικίων που είναι διάσπαρτες έξω από την Κοινότητα Φαρμακά. Για την Κοινότητα Φαρμακά παραμένουν οι κάτοικοι και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για πιθανή εκκένωση στην πορεία.

Νεότερη ενημέρωση (19:30):

Ο καπνός από την μεγάλη πυρκαγιά του Φαρμακά είναι ορατός και από την δορυφορική εικόνα.

Νεότερη ενημέρωση (19:10):

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Υ κ. Αντρέα Κεττή, κατόπιν εκτίμησης της εξέλιξης της πυρκαγιάς, προχωρά η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα σε εκκένωση της Κοινότητας Φαρμακά.

Νεότερη ενημέρωση (19:00):

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην πυρκαγιά Φικάρδου-Φαρμακά 10 εναέρια μέσα με συντονιστικό το ελικόπτερο ΜΑΕΠ. Αναλυτικά (επτά airtractor, ένα ελικόπτερο της Ε.Φ και δύο των Βρετανικών Βάσεων). Η πυρκαγιά στην Άλασσα είναι υπό έλεγχο.

Νεότερη ενημέρωση (18:50):

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Υ κ. Αντρέα Κεττή, στην πυρκαγιά Φικάρδου-Φαρμακά βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος και ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για συντονισμό. Προχωρούμε με εγκατάσταση πρωθημένου κέντρου ελέγχου. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από κρατικές υπηρεσίες καταστολής και υποστήριξης και οργανωμένα εθελοντικά σύνολα. Επιχειρούν συνολικά 9 εναέρια μέσα συμπεριλαμβανομένου και του συντονιστικού ελικοπτέρου της Ε.Φ. (επτά airtractor, ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων).

Νεότερη ενημέρωση (18:00):

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Υ κ. Αντρέα Κεττή, ενισχύονται οι δυνάμεις από Λάρνακα και ΕΜΑΚ και ενεργοποιείται το ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ. Πληροφορίες ότι κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες.

Εικόνα από την πυρκαγιά του Φαρμακά

Επιπρόσθετα η Επαρχία Λεμεσού ανταποκρίνεται με δύο πυροσβεστικά οχήματα για πυρκαγιά παρά την Άλασσα. Κατευθύνοται εκεί τα δύο Ιορδανικά ελικόπτερα για ρίψεις.

Νεότερη ενημέρωση (17:20):

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Υ κ. Αντρέα Κεττή, η πυρκαγιά βρίσκεται μεταξύ Φαρμακά – Φικάρδου. Ανταποκρίνονται πυροσβεστικές δυνάμεις από Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμ. Δασών. Επιπρόσθετα ενεργοποιούνται πέντε εναέρια μέσα σε πρώτο στάδιο, με προοπτική να μπούμε στο ´Ικαρος ΙΙ. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Νεότερη ενημέρωση (17:15):

Η ομάδα του Kitasweather έχει φτάσει στις υψηλότερες κορυφές του Φαρμακά και η πυρκαγιά φαίνεται να κινείται προς Γούρρι με γρήγορους ρυθμούς. Οι καπνοί είναι ορατοί και από την κάμερα μας στη Βαβατσινιά. Η κάμερα μεταδίδει ζωντανά εικόνα (η ώρα είναι λανθασμένα 1 ώρα πίσω) και μπορείτε να την παρακολουθείτε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Βαβατσινιά CAM

Αρχική ενημέρωση (17:00):

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή του Φαρμακά. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα υγρασίας, κάτι το οποίο ευνοεί ιδιαίτερα την γρήγορη εξάπλωσή της. Στην περιοχή σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις όπως επίσης και η εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης του Kitasweather με 1 πυροσβεστικό όχημα, 1 Φ.Π.Μ και 10 εθελοντές ενώ σε ετοιμότητα είναι ακόμα 10 άτομα της ομάδας σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Στην πυρκαγιά κατευθύνεται και η εθελοντική ομάδα Support CY.

Οι καπνοί είναι ορατοί και από την κάμερα μας στο Πραστειό Κελλακίου όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Η κάμερα μεταδίδει ζωντανά εικόνα και μπορείτε να την παρακολουθείτε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πραστειό Κελλακίου CAM

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather