Από: ΡΙΚ

Ουνφικύπ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των προσφύγων που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη

Ουνφικύπ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των προσφύγων που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 13, 2024-10:51 View: 12

Με αφορμή την κατάσταση με τους μετανάστες εντός της ουδέτερης ζώνης, η Ουνφικύπ διαμηνύει ότι πρώτιστη προτεραιότητά της, είναι η ηρεμία και η διατήρηση της ασφάλειας.

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνει ότι σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, περιλαμβανομένης τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας, στα πλέον ευάλωτα άτομα, όπως γυναίκες και παιδιά.

Η Ουνφικύπ υπογραμμίζει την ίδια στιγμή, ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες που υπάρχουν αναφορικά με τις παράτυπες διελεύσεις από τη νεκρή ζώνη. "Ωστόσο", προσθέτει, όπως σημειώνει και Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, "οι αιτούντες άσυλο, πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στις σχετικές διαδικασίες, όπως προβλέπει το Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες.

"Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, για την ανάγκη αντιμετώπισης της εντεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην ουδέτερη ζώνη", καταλήγει η ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ