Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 23, 2024-12:40 View: 11

Μήνυμα προς τους αρχηγούς κομμάτων, να εγκύψουν με συναίνεση και συλλογικότητα, στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να αφήσουν «τους φανατισμούς, τις ακρότητες, τις ανώφελες συγκρούσεις, τις άγονες αντιπαραθέσεις, την ανάξεση πληγών, έστειλε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, διερωτώμενος «πόσα κακά πρέπει να πάθουμε σ’ αυτόν τον τόπο για να καταλάβουμε ότι οι ακρότητες δεν ωφελούν».

Μιλώντας στο ντιμπέιτ αρχηγών στον ΑΝΤ1, ο Μάριος Καρογιάν, ανέφερε ότι η «ιστορία είναι καταγεγραμμένη και ο ρόλος του καθενός είναι καταγεγραμμένος όπως και στην συλλογική συνείδηση του κόσμου είναι καταγεγραμμένη ποιοι ήσαν οι υπαίτιοι που οδήγησαν στην καταστροφή και ποιοι ήσαν αυτοί που υπεραμύνθηκαν της Δημοκρατίας».

Την ώρα, είπε, που «η Κύπρος κινδυνεύει από την Τουρκία, που έχουμε το μεταναστευτικό, που υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, που υπάρχει αναγκαιότητα να θωρακίσουμε την οικονομία, την ώρα που η νέα γενιά η οποία σπούδασε και έκανε ολόκληρο αγώνα την στέλνουμε στις ελληνικές καλένδες, εμείς ασχολούμαστε περί άλλων που δεν έχουν καμία αξία πλέον. Πρέπει να δούμε μπροστά».

Κάποιοι, είπε, «δικαιολογούν την ύπαρξή τους μέσα από τις συγκρούσεις, άσπρο-μαύρο, μέσα από προσεγγίσεις «μέρα-νύκτα», Ομόνοια-Αποελ. Τα προβλήματα, όμως, είναι σύνθετα και θέλουν σύνθετες προσεγγίσεις. Μας χρειάζεται ο κόσμος, με ιδέες. Δεν με ενδιαφέρει αν έρθει μια πρόταση από την ΕΔΕΚ, από τους Οικολόγους ή άλλο κόμμα, αρκεί να βοηθά τον τόπο να κάνει πέντε βήματα μπροστά και είμαστε βέβαιοι ότι και οι δικές μας προτάσεις δε θα απορρίπτονται εύκολα από την στιγμή που μπορεί να βοηθήσουν τον κόσμο».

Αναφερόμενος, στην επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο νοσοκομείο Κυπερούντας, ο κύριος Καρογιάν, υπογράμμισε ότι «φάνηκε η γύμνια του κράτους σε ένα νοσοκομείο που περιθάλπεται κόσμος που σώζονται ζωές. Θα πρέπει να μας απασχολούν σοβαρά ζητήματα παρά να αναλωνόμαστε σε άλλα, όταν για παράδειγμα υπάρχουν ομάδες πληθυσμού, άτομα με αναπηρίες, άτομα με αυτισμό που δεν ξέρουν τι θα γίνει στη ζωή τους αν συγχωρεθούν οι γονείς τους. Θα πρέπει να δούμε το θέμα της υπογεννητικότητας. Κάτσαμε όλοι μαζί με συναινέσεις με τις ιδέες μας να βρούμε λύσεις; Είναι ένα εθνικό θέμα».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, τόνισε την ανάγκη, «αντί περί άλλων να τυρβάζουμε, να αναστείλουμε, κάποιες φορές, τις κομματικές μας σημαίες. Φτάνει πια με τις λογικές που είναι αδιάφορες στον κόσμο, ο κόσμος έχει θέματα επιβίωσης, το μέλλον μας δεν προδιαγράφετε σωστό με έτσι νοοτροπίες και αντιλήψεις».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 23 ΜΑΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ