Από: KitasWeather

Θερμοκρασίες λίγο κάτω της κανονικής αύριο – Άνοδος θερμοκρασίας το Σ/Κ και σταδιακή επιστροφή των 40αριών

Θερμοκρασίες λίγο κάτω της κανονικής αύριο – Άνοδος θερμοκρασίας το Σ/Κ και σταδιακή επιστροφή των 40αριών
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 04, 2024-10:10 View: 13

Πτώση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται σήμερα Πέμπτη στην περιοχή μας, ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο Παρασκευή, με τον υδράργυρο να πέφτει σε επίπεδα λίγο κάτω της κανονικής. Παρόλα αυτά, και σήμερα αλλά και αύριο θα παρατηρηθεί αύξηση των επιπέδων υγρασίας, με αποτέλεσμα κυρίως κατά τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες να παρατηρούνται τοπικά ομίχλες και χαμηλές νεφώσεις. Την ίδια ώρα, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση κατά τις μεσημβρινές/απογεύματινές ώρες της αυριανής ημέρας. Το σαββατοκύριακο και την Δευτέρα, αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν σχετικά ενισχυμένοι κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο για να φτάσουμε και πάλι μέχρι την Δευτέρα τους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Σήμερα Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός έχει καταστεί κυρίως αίθριος ενώ κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια και η οποία αναμένεται να υποχωρήσει απόψε. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Πέμπτη (04/07/2024)

Αύριο Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο και τοπικά στα νότια έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Παρασκευή (05/07/2024)

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο και τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο (06/07/2024)

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (07/07/2024)

Την Δευτέρα, ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχίσει ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (08/07/2024)

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι υψηλός στα υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather