Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Φωτεινής Τσιρίδου για την πρόταση του ΕΛΑΜ για μεταναστευτικό

Δήλωση Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Φωτεινής Τσιρίδου για την πρόταση του ΕΛΑΜ για μεταναστευτικό
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 18, 2024-16:44 View: 12

Η πρόταση ΕΛΑΜ να χαρίσουμε στους μετανάστες διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εθνικά επικίνδυνη! Με τα διαβατήρια, κάθε μετανάστης θα έχει δικαίωμα πλήρους εγκατάστασης και θα απολαμβάνει αυτόματα όλα τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών. Η χώρα μας θα πλημμυρίσει με δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους από Ασία και Αφρική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει περιοριστικά μέτρα εναντίον της Κύπρου, ενώ η ένταξή μας στη Ζώνη Σένγκεν θα ναυαγήσει οριστικά.

Ο λαϊκισμός των άκρων είναι πραγματικά επικίνδυνος για τη χώρα μας. Ακόμα και ως πρόταση προς συζήτηση δημιουργεί εθνικά προβλήματα στην Κύπρο. Προφανώς κάποιοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι επιβάλλεται να είμαστε σοβαροί στις πολιτικές μας. Ο φτηνός λαϊκισμός δεν είναι λύση!

Η μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση των Ευρωπαϊκών δυνάμεων που καταθέτουν εποικοδομητικές προτάσεις για το μέλλον. Όπως το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Που υποστηρίχθηκε από το ΔΗΣΥ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την πολιτική οικογένεια μας στην Ευρώπη, ενώ το καταψήφισαν οι αντιευρωπαϊοι λαϊκιστές, οι πολιτικές ομάδες του ΑΚΕΛ και του ΕΛΑΜ.

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών, όπως και κάθε πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες χρειάζεται υπεύθυνη αντιμετώπιση και διαχείριση. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό έχουμε και τη γνώση, την εμπειρία και τη δύναμη. Θέλουμε μια δυνατή Κύπρο στην Ευρώπη και έχουμε τη πιο δυνατή ομάδα για να το πετύχουμε.

18.05.24

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ