Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Μ. ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 24, 2024-15:19 View: 4

Δυστυχώς, είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές ενός επαναλαμβανόμενου δράματος, όπου η Λάρνακα και οι Λαρνακείς καλούνται πάλι να πληρώσουν την νύφη.

Το Λιμάνι Μαρίνα μετά και από την σημερινή συνεδρίαση  διαφαίνεται ότι θα παραμείνει ανοικτή πληγεί για την Λάρνακα.

Μια Πόλη που φιλοξενεί τους περισσότερους εκτοπισθέντες του 1974 και αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη για όλους τους δημότες πρόσφυγες και αυτόχθονες.

Αυτή η επένδυση στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, το οποίο μας απασχολεί σήμερα, δεν είναι απλά ένα οικονομικό ή τεχνικό θέμα, αλλά κάτι που αφορά άμεσα τη ζωή και το μέλλον της πόλης της Λάρνακας και της ευρύτερης περιοχής της.

Έχω προσωπικά ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα από το 2021 όπου και έχω εισηγηθεί για εγγραφή και παρακολούθηση του έργου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, καθώς αποτελεί ένα νευραλγικό και πολυσήμαντο έργο για την ανάπτυξη της Πόλης και Επαρχίας της Λάρνακας.

Η ανησυχία μου εντάθηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες δείχνουν ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, Kition Ocean Holdings, δεν φαίνεται να συμμορφώνεται με τις δεσμεύσεις της, και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο στάδιο.

Η προθεσμία για την κατάθεση της εγγυητικής των 10 εκατομμυρίων ευρώ έχει λήξει, και τα συνεχή τελεσίγραφα δεν φαίνεται να έχουν καταστήσει δυνατή την επίλυση των εκκρεμοτήτων.

Πολλές άλλες επενδύσεις στην περιοχή είχαν βασιστεί στην υπογραφή αυτού του έργου. Η επιτυχία του είναι προμετωπίδα και μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της Λάρνακας.

Απαιτούμε απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στη διαδικασία. Δεν μπορεί μια εταιρεία να εμπαίζει ένα ολόκληρο κράτος και τους θεσμούς της. Η εν λόγο εταιρεία δεν μπορεί να παραβιάζει τις υποχρεώσεις της και να παραμένει ατιμώρητη, ενώ ταυτόχρονα το έργο αυτό κρίνει το μέλλον μιας ολόκληρης Πόλης.

Η επένδυση αυτή πρέπει να προχωρήσει, αλλά μόνο εντός των πλαισίων που ορίζει η νομιμότητα και οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

Είναι κρίσιμο το λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την ανάπτυξη και όχι ως ένας ακόμη ανεκπλήρωτος στόχος.

Καλούμε την εταιρεία να προσκομίσει άμεσα τις απαιτούμενες εγγυήσεις και να τηρήσει τις συμβάσεις, διαφορετικά, θα πρέπει να αναληφθούν άμεσες ενέργειες για την εξεύρεση άλλων λύσεων που θα εγγυηθούν τη συνέχιση και την ολοκλήρωση αυτού του κρίσιμου και ύψιστης σημασίας έργου.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ