Από: ΔΗΚΟ

Πενήντα επτά χρόνια από την ημέρα που η Δημοκρατία μπήκε στο γύψο

Πενήντα επτά χρόνια από την ημέρα που η Δημοκρατία μπήκε στο γύψο
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 21, 2024-18:22 View: 18

Πενήντα εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου του 1967, όταν η Χούντα των Συνταγματαρχών κατέλυσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

Η επέτειος της 21ης Απριλίου, αποτελεί μιας από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σηματοδοτεί την αρχή μιας σκοτεινής περιόδου που χαρακτηρίστηκε από χιλιάδες συλλήψεις, βασανιστήρια, συστηματική καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικές διώξεις, ακόμη και δολοφονίες αντιφρονούντων. Σταθμό στην εφταετία αυτή αποτελούν τα αιματηρά γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 όπως φυσικά και τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974, με το προδοτικό πραξικόπημα κατά της νόμιμα εκλεγμένης Κυβέρνησης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την επακόλουθη Τουρκική εισβολή που οδήγησαν στην κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος.  

Σήμερα, πενήντα εφτά χρόνια αργότερα, στην Κύπρο ζούμε ακόμα τις συνέπειες της εφταετίας της Χούντας των Συνταγματαρχών, με το 37% της πατρίδας μας να παραμένει ακόμα υπό κατοχή. Την ίδια ώρα παρακολουθούμε, ακόμη και σήμερα κάποιοι να επιδιώκουν τον εκρομαντισμό και την κανονικοποίηση της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις παρακαταθήκες μας και δηλώνουμε την ετοιμότητα μας για να σταθούμε, πολιτικά, απέναντι σε αυτούς που με τις πράξεις τους έφεραν μόνο πόνο και καταστροφή στον τόπο μας.

Γραφείο Τύπου

18 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ