Από: KitasWeather

Άνοδος θερμοκρασίας και επιστροφή στα 40άρια (+) από την Κυριακή – Χαμηλά τα επίπεδα υγρασίας την Κυριακή/Δευτέρα

Άνοδος θερμοκρασίας και επιστροφή στα 40άρια (+) από την Κυριακή – Χαμηλά τα επίπεδα υγρασίας την Κυριακή/Δευτέρα
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 26, 2024-15:56 View: 19

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι από αύριο Σάββατο αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα συνεχίσει μέχρι και την Δευτέρα, με τον υδράργυρο την Κυριακή να φτάνει και στις αρχές της νέας εβδομάδας να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Παράλληλα, ξηρή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μας κατά το διήμερο Κυριακή/Δευτέρα με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Από την Τρίτη αναμένεται και πάλι σταδιακή αύξηση των επιπέδων υγρασίας, με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή στο εσωτερικό, φτάνοντας γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παράλια θα παρατηρηθεί μικρή πτώση θερμοκρασίας, ωστόσο θα αυξηθεί η δυσφορία. Για το υπόλοιπο της εβδομάδας φαίνεται να συνεχίζει ο θερμός καιρός, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται γύρω στους 39-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό (αναλόγως ημέρας). Από βροχές, πέραν από κάποιες μικρές πιθανότητες για μεμονωμένες βροχές στα ορεινά/ημιορεινά αύριο το απόγευμα, τις υπόλοιπες ημέρες η πιθανότητα είναι ιδιαίτερα μικρή έως μηδαμινή με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Aύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. To μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας και έκτασης, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα παράλια, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 34 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το πρώτο 5ήμερο Αυγούστου, φαίνεται να συνεχίζει ο ηλιόλουστος καιρός στις πλείστες περιοχές με κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά τα απογεύματα. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό φαίνεται πως θα κυμαίνεται γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως ημέρας) με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Κυριακή και την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ (με ριπές που θα φτάνουν τοπικά την Κυριακή τα 5 μποφόρ), για να στρέφονται το απόγευμα σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Το πρώτο 5ήμερο Αυγούστου οι θαλάσσιοι άνεμοι φαίνεται πως θα συνεχίσουν, με τους ανέμους να είναι σχετικά ενισχυμένοι τα απογεύματα κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα τις πλείστες ημέρες εκτός την Κυριακή και την Δευτέρα όπου θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στη Λευκωσία θα κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα τις πλείστες ημέρες εκτός από την Κυριακή και την Δευτέρα όπου θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα ενώ στα παράλια, το σημείου δρόσου θα κυμαίνεται σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα τις πλείστες ημέρες εκτός από την Κυριακή και την Δευτέρα όπου θα κυμαίνεται σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα. Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather