Από: ΔΗΚΟ

Π. Λεωνίδου – Συντασσόμαστε με οποιαδήποτε πρόταση που ανακόπτει την κατάχρηση του δικαιώματος παραμονής στην ΚΔ

Π. Λεωνίδου – Συντασσόμαστε με οποιαδήποτε πρόταση που ανακόπτει την κατάχρηση του δικαιώματος παραμονής στην ΚΔ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 17, 2024-14:48 View: 13

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Πανίκου Λεωνίδου μετά πέρας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για το Μεταναστευτικό

Αναμφίβολα, το μεταναστευτικό συνιστά σήμερα τη σημαντικότερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Κι αυτό οφείλει να το κάνει διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της προστασίας της κυριαρχίας και της κοινωνικής συνοχής.

Υπ’ αυτό το πρίσμα συντάσσομαι ανεπιφύλακτα με οποιαδήποτε πρόταση, η οποία ανακόπτει την κατάχρηση του δικαιώματος στην παραμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία διαπιστώνεται σε περιπτώσεις όπως μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου.

Σε αυτές τις πρακτικές οφείλουμε να θέσουμε κάποιους φραγμούς. Ένας τέτοιος φραγμός είναι και η υποχρέωση της υποβολής ένστασης εντός προθεσμίας μικρότερης από την υφιστάμενη ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου διεθνούς δικαιοδοσίας για εξέταση του παραπόνου τους. Σχετική πρόταση συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής .

Σε τελική ανάλυση, αυτή η συντόμευση είναι και προς όφελος του αιτητή, καθώς καθ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα της ταχύτερης ακύρωσης της παράνομης, κατά την άποψή του, απόφασης του κυπριακού κράτους.

Εν πάση περιπτώσει, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το μέγεθος του ζητήματος που έχει ενσκήψει στον τόπο μας και αναγνωρίζουμε τις ειλικρινείς προσπάθειες της κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, για τον περιορισμό της μεταναστευτικής πλημμυρίδας.

Γραφείο Τύπου

17 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ