Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Virginijus Sinkevičius ενημερώθηκε άραγε για την καταστροφική διαχείριση των Ευρωπαϊκών περιοχών προστασίας της Φύσης (Νατουρα)

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Virginijus Sinkevičius ενημερώθηκε άραγε για την καταστροφική διαχείριση των Ευρωπαϊκών περιοχών προστασίας της Φύσης (Νατουρα)
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 15, 2024-16:02 View: 16

Με δεδομένο ότι η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να σύρει την Κυπριακή Δημοκρατία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στη Κύπρο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Virginijus Sinkevičius

Στο πλαίσιο των επαφών του θα προκύψουν συζητήσεις για καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα. Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ Γιώργος Περδίκης είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Virginijus Sinkevičius τον περασμένο Φεβρουάριο στην Λυών της Γαλλίας με θέμα συζήτησης τα καταστροφικά έργα στον Ακάμα.

Αν και τα θέματα είναι πολλά, καθώς στην Κύπρο οι περιοχές Νατούρα είναι προς κατανάλωση, ευχόμαστε ότι ο Επίτροπος έχει γνώση και για το Παττίχειο Πάρκο στην Αλυκή της Λάρνακας.  Διερωτόμαστε αν κατά τις συναντήσεις τον έχουν ενημερώσει, ότι ενώ η αρμόδια υπηρεσία γνωμάτευσε ότι απαιτείται ειδική οικολογική αξιολόγηση για τα έργα στο Παττίχειο Λάρνακας (περιοχή Νατούρα Αλυκή Λάρνακας), αποφασίστηκε να απαλλάξουν τον Δήμο Λάρνακας από την υποχρέωση.

Επίσης ελπίζουμε να ενημερώθηκε για τα λύματα που διέρρευσαν στην περιοχή προστασίας της Φύσης στο φράγμα της Άχνας. Θα ενημερώθηκε για την περιοχή Νατούρα στην Αγ. Νάπα -Σωτήρα που “μετακινήθηκε” ανεπιτυχώς.

Ναός κτίζεται σε Νατούρα στην Αγ. Ναπα,  πεδίο βολής γίνεται Νατούρα  στο πεδίο βολής της ΕΦ και μεγάλες αναπτύξεις γίνονται σε περιοχές  Νατούρα.

Σε γενικές γραμμές θα συνεχίσει να διεκδικεί ενώπιον της ΕΕ τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών