Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 18, 2024-13:39 View: 24

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του μεγάλου ενεργειακού έργου στο Βασιλικό, για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο, μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία και απογοήτευση.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψαν τα προβλήματα με τον εργολάβο, ως Δημοκρατικός Συναγερμός τοποθετηθήκαμε ευθαρσώς για την επιτακτική ανάγκη να εξευρεθεί ο τρόπος να  προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των χερσαίων υποδομών. Αυτή εξάλλου ήταν και η δέσμευση του Υπουργού Ενέργειας αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι το έργο επιβάλλεται να προχωρήσει και να υλοποιηθεί, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από τις πανηγυρικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών και για επανέναρξη των εργασιών, και δυστυχώς παρατηρούμε ότι τα προβλήματα με τον εργολάβο εντείνονται αντί να μειώνονται. 

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός ξεκαθαρίζουμε ότι θα επιμένουμε μέχρι τέλος για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου ενεργειακού έργου στην Κύπρο, το οποίο θα έχει σημαντικό όφελος για τον καταναλωτή, καθώς και για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της πατρίδας μας.

 

18.5.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ