Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΦΗΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟMΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΟΤΕΣΤ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΦΗΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟMΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΟΤΕΣΤ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 15, 2024-15:38 View: 17

Αλλαγές που στοχεύουν στην βελτίωση πρακτικής υφής θεμάτων και διαδικασιών και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία και τις κύριες πρόνοιες εφαρμογής του αρχικού Νόμου για το Ναρκοτεστ του 2016 προωθεί η κυβέρνηση, αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας.

Μιλώντας στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κύριος Μουσιούττας, υπογραμμίζει ότι η βασική στόχευση του Νόμου για το Νάρκοτεστ παραμένει η αποτροπή των οδηγών να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και η περαιτέρω μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων υπό την επήρεια ουσιών.

Στις κυβερνητικές προτάσεις, προτείνεται, σύμφωνα με τον κύριο Μουσιούττα, να περιληφθεί η δυνατότητα παραχώρησης εναλλακτικά δείγματος αίματος αντί σάλιου για εργαστηριακή εξέταση Νάρκοτεστ στην ειδική περίπτωση που το εξεταζόμενο πρόσωπο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Επίσης, ανέφερε, αφαιρείται η πρόνοια για δυνατότητα μιας δειγματοληψίας σάλιου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για προκαταρκτικό έλεγχο, αλλά και για εργαστηριακή εξέταση.  Η διαθέσιμη συσκευή προκαταρκτικού ελέγχου που χρησιμοποιεί σήμερα η Αστυνομία δεν επιτρέπει χρήση του δείγματος και για την τελική εξέταση. Συνεπώς, προς αποφυγή άσκοπων διαδικαστικών προβλημάτων, προτείνεται η αφαίρεση της συγκεκριμένης πρόνοιας.

Η κυβέρνηση, προτείνει, να περιοριστεί ο χρόνος που φυλάγονται τα θετικά δείγματα σάλιου από εργαστηριακή εξέταση  30 μέρες  μετά την έκδοση της σχετικής έκθεσης από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ