Από: ΡΙΚ

Θεόδωρος Γκότσης: Όλα "βαίνουν καλώς'' με την πλεύση του Open Arms

Θεόδωρος Γκότσης: Όλα
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 15, 2024-14:48 View: 13

Όλα "βαίνουν καλώς" με τη μεταφορά των πρώτων εκατόν-είκοσι τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, από τη λιμάνι της Λάρνακας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρο Γκότση, το πλοίο "Open Arms" με το οποίο μεταφέρεται η βοήθεια, βρίσκεται στη διαδικασία προσέγγισης και εκφόρτωσης των προθυμιών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες προσέγγισης του πλοίου στη Γάζα, το οποίο είναι το πρώτο που φτάνει στην περιοχή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια".

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Λάρνακας συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την αναχώρηση του πλοίου "Τζένιφερ", το οποίο υπολογίζεται να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια περίπου πεντακοσίων τόνων, προς το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση της βοήθειας στο πλοίο - η οποία περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και γάλα - θα ακολουθήσουν οι τελικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρικ, το "Τζένιφερ" αναμένεται να αποπλεύσει από την Κύπρο αύριο ή μεθαύριο Κυριακή και να προσεγγίσει τη Λωρίδα της Γάζας, εντός 36 ωρών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΜΧ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ