Από: ΕΛΑΜ

4 Μαρτίου 1956: Χάνει τη ζωή του ο Αγωνιστής Χαράλαμπος  Χαραλάμπους

4 Μαρτίου 1956: Χάνει τη ζωή του ο Αγωνιστής Χαράλαμπος  Χαραλάμπους
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 04, 2024-09:00 View: 21

Ο Χαραλάμπους Χαράλαμπος ή Γεώργιος, γεννήθηκε στο χωριό Κυπερούντα, της επαρχίας Λεμεσού, το 1938. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο Κυπερούντας και εργαζόταν ως οικοδόμος στη Λεμεσό. Εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ και έδρασε βασικά στην πόλη της Λεμεσού.

Στις 4 Μαρτίου του 1956, ρίφθηκαν βόμβες σε διάφορα μέρη της Λεμεσού κατά Βρετανών. Μεταξύ αυτών, ήταν και η βόμβα που προκάλεσε τον θάνατο στον Γεώργιο Χαραλάμπους, ο οποίος στις οκτώ το βράδυ, καθώς την έριχνε εναντίον στρατιωτικού αυτοκινήτου κοντά στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» στον Πεντάδρομο, εξερράγη προκαλώντας το θάνατό του.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Γεώργιος ή Χαράλαμπος Χαραλάμπους, πυροβολήθηκε από Άγγλους στρατιώτες, που επέβαιναν του αυτοκινήτου εναντίον του οποίου ρίφθηκε η βόμβα. Από τη νεκροψία όμως που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε από βλήμα της βόμβας που εξερράγη και το οποίο προκάλεσε διάτρηση στη καρδιά του.

Οι Άγγλοι στρατιώτες που τον μετέφεραν την επομένη στο χωριό του, έδωσαν διαταγή να ταφεί αμέσως. Η κηδεία του έγινε σε ατμόσφαιρα βαθύτατου πένθους, αλλά και περηφάνιας και αποφασιστικότητας για συνέχιση του Αγώνα της ΕΟΚΑ.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ