Από: KitasWeather

Συνεχίζουν τα 20άρια+ τις επόμενες ημέρες – Διαστήματα σκόνης

Συνεχίζουν τα 20άρια+ τις επόμενες ημέρες – Διαστήματα σκόνης
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 27, 2024-12:45 View: 36

Καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας ενώ παράλληλα θα παρατηρούνται και διαστήματα σκόνης, η οποία θα είναι πιο αυξημένη προς το τέλος της εβδομάδας. Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, βαρομετρικό χαμηλό από την Αίγυπτο αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, με την πιθανότητα να παρατηρηθούν τοπικά λίγες σταγόνες λάσπης ή και τοπικές λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή σταδιακή άνοδο τις επόμενες ημέρες, παραμένοντας σε επίπεδα πάνω της κανονικής.

Σήμερα Τρίτη, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας επηρεάζει την δυτική Ευρώπη/κεντροδυτική Μεσόγειο με επέκταση προς την βορειοδυτική Αφρική και η οποία σταδιακά θα αποκοπεί.

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με αυξημένες μέσες και υψηλές νεφώσεις, οι οποίες αυτή την ώρα έχουν σχεδόν υποχωρήσει. Τις επόμενες ώρες (μεσημέρι/απόγευμα), θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νοτιοδυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Στην ατμόσφαιρα αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο εσωτερικό, ορεινά/ημιορεινά και ανατολικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τρίτη (27/02/2024)

Αύριο Τετάρτη, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την κεντροδυτική Μεσόγειο και βορειοδυτική Αφρική, κάτι το οποίο θα ευνοήσει την αυξημένη μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα προς την κεντρική Μεσόγειο/κεντρική Ευρώπη ενώ την ίδια ώρα σφήνα έξαρσης θα επηρεάζει την περιοχή μας και αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με υψηλές λεπτές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη (28/02/2024)

Την Πέμπτη, αποκκομένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την κεντροδυτική Μεσόγειο/βορειοδυτική Αφρική, συνεχίζοντας την μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα, με τη σκόνη από την κεντρική Μεσόγειο να αρχίσει να επεκτείνεται ανατολικότερα ενώ η περιοχή μας θα βρίσκεται κάτω από την επήρεια σφήνας έξαρσης και αναμένεται ηλιόλουστος καιρός. Στην ατμόσφαιρα πιθανόν να αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη (29/02/2024)

Την Παρασκευή, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα εισέλθει στην κυκλοφορία της ατμόσφαιρας καθώς νέα σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας κατηφορίζει από τον βόρειο Ατλαντικό προς την δυτική Ευρώπη ενώ παράλληλα βαρομετρικό χαμηλό από την Αίγυπτο θα αρχίσει να ανηφορίζει προς την περιοχή μας.

Αρχικά την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αρχικά αραιή σκόνη, η οποία προοδευτικά θα αυξηθεί μέσα στην ημέρα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (01/03/2024)

Κατά τις βραδινές ώρες, το βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου, με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ μετά τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν λίγες σταγόνες λάσπης ή και τοπικές λασποβροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο ξηρής καταιγίδας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας πιθανόν να είναι αυξημένα.

Το Σάββατο, το βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να απομακρύνεται από την περιοχή μας καθώς κινείται προς την Μέση Ανατολή. Νωρίς το πρωί δεν αποκλείονται ακόμα λίγες σταγόνες λάσπης ή μεμονωμένες λασποβροχές, ωστόσο σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αιωρείται σκόνη. H θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο εσωτερικό, ανατολικά και ορεινά/ημιορεινά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather