Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σαββίδης – Η διαφύλαξη της βιωσιμότητας του ΓεΣΥ αποτελεί προτεραιότητα για μας

Χρ. Σαββίδης – Η διαφύλαξη της βιωσιμότητας του ΓεΣΥ αποτελεί προτεραιότητα για μας
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 22, 2024-18:44 View: 42

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΚΟ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να συναντήσουμε τον Υπουργό Υγείας, κύριο Μιχάλη Δαμιανό, και να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα αρμοδιότητας της επιτροπής.

Ο Υπουργός παρουσιάσε τις επιδιώξεις του, οι οποίες  ουσιαστικά εδράζονται σε τρεις πυλώνες:

Α)στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας

Β) στη διαφύλαξη του συστήματος ΟΚΥπΥ και στη διορθωση των στρεβλώσεων του Γεσυ και

 γ) στην προώθηση νομοθεσιών που θα συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων στον τομέα της υγείας.

Εμείς ως Δημοκρατικό κόμμα, ασφαλώς υιοθετούμε το όραμα του Υπουργού και δηλώνουμε συνοδοιπόροι στον αγώνα για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες και για όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Για μας αποτελεί προτεραιότητα η διαφύλαξη της βιωσιμότητας του ΓεΣΥ και ως εκ τούτου η διόρθωση των στρεβλώσεων που έχουν εντοπιστεί στην λειτουργία του είναι επιβεβλημένες. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τον Υπουργό να  προωθήσει ,το συντομότερο, δράσεις και  λύσεις για  την βελτίωση του συστήματος, ώστε να  ανταποκρίνεται στις  προσδοκίες  των πολιτών .

Επιπρόσθετα στην επιτροπή Υγείας εξετάσαμε και  τον προυπολογισμό του ΟΚΥπΥ για το έτος 2024.

Αναγνωρίζουμε ότι ο εν λόγω Οργανισμός αποτελεί την ραχοκοκαλιά του Γενικού Συστήματος Υγείας της χώρας και στα πρώτα του βήματα διαχειρίστηκε με επιτυχία την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Είναι γεγονός ότι καταβάλλονται  προσπάθειες για αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, εντούτοις δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι εξακολουθούν να υφίστανται πολλά προβλήματα, για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια από τον Οργανισμό.Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια  επιτελούν σημαντικό έργο, το οποίο χαιρετίζουμε.Παρόλα αυτά, έχουν μεγάλο δρόμο να διανύσουν μέχρι να εξελικτούν σε «ξενοδοχεία» υγείας στη βαση διεθνών πρότυπων, και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενταθούν οι προσπαθειες του ΟΚΥπΥ. Από την πλευρά μας είμαστε θετικά διακείμενοι στην παράταση της κρατικής στήριξης προς τον ΟΚΥπΥ, καθώς αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες υλοποίησης των έργων του Οργανισμού, λόγω της πανδημίας.Ωστόσο δεν δίνουμε λευκή επιταγή και καλούμε τον ΟΚΥπΥ να παρουσιάσει το σχέδιο δράσης του, στο οποίο θα πρέπει να τεθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Γραφείο Τύπου

22 Φεβρουαρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ