Από: ΑΚΕΛ

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 21, 2024-18:45 View: 34

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Η επέκταση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αν και αναγκαία, δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει συνολικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ιδιαίτερα το κύμα της ακρίβειας.

Σημειώνουμε την περιορισμένη διάρκεια των μέτρων στήριξης σε ηλεκτρισμό και καύσιμα. Παρόλα αυτά, όσο η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει διαρθρωτικά το πρόβλημα του ψηλού κόστους ενέργειας με την έλευση ΦΑ για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής και τη διεξαγωγή μειοδοτικών διαγωνισμών στις ΑΠΕ, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να φορτώνονται το αυξημένο κόστος.

Σε σχέση με τα επιπρόσθετα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί θα τα αξιολογήσουμε, ωστόσο σημειώνουμε την επανάληψη εξαγγελιών που περιορίζονται σε εφάπαξ στήριξη, την απουσία μέτρων για τους χαμηλοσυνταξιούχους και την πολύ περιορισμένη δημοσιονομική ένταση σε σχέση με την στήριξη που παρείχαν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όσο και σε σχέση με τα αυξημένα έσοδα που εισπράττει το κράτος λόγω της ακρίβειας.

Η κοινωνία δεν χρειάζεται μέτρα με το σταγονόμετρο αλλά την υλοποίηση μιας συνολικότερης πολιτικής που να μειώνει το κόστος ενέργειας, να παρέχει προσιτή στέγη και κοινωνική στήριξη.

21.02.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ