Από: ΔΗΠΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ 22 ΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ 22 ΒΔΟΜΑΔΕΣ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 21, 2024-16:43 View: 24

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάθεση στη Βουλή, νομοσχεδίου για επέκταση της άδειας μητρότητας από 18 σε 22 βδομάδες.

Η κυβερνητική πρόθεση για αύξηση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας για σκοπούς φροντίδας νεογέννητου και εξισορρόπησης της  επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας και υπογραμμίζουμε πως το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικά και για τον πατέρα, με στόχο τη συνολική προστασία της γονεϊκότητας.

Την ίδια ώρα, αναμένουμε από την κυβέρνηση την εξέταση των προτάσεων νόμου που κατάθεσε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας ο Βουλευτής Μαρίνος Μουσιουττας, που αφορούν ακριβώς στην αύξηση της άδειας μητρότητας στις περιπτώσεις εκείνες που το νεογνό είτε γεννάται πρόωρα είτε απαιτείται η νοσηλεία του για μεγάλο διάστημα.

Τονίζουμε επίσης την ανάγκη αναγνώρισης των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνες οικογένειες. Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, πιστεύουμε ότι η όσο το δυνατόν ευρύτερη προστασία της μητρότητας και η συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, με την Κύπρο να αντιμετωπίζει πλέον αποφασιστικά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ