Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Παντελίδης – Προχωρεί και νομοθετικά η εφαρμογή του πρωτοποριακού σχεδίου Φωτοβολταΐκά για Όλους

Χρ. Παντελίδης – Προχωρεί και νομοθετικά η εφαρμογή του πρωτοποριακού σχεδίου Φωτοβολταΐκά για Όλους
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 20, 2024-14:22 View: 36

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί σήμερα ολοκληρώθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η συζήτηση της Πρότασης Νόμου που έχουμε καταθέσει ως Δημοκρατικό Κόμμα, η οποία θα διευκολύνει νομικά την εφαρμογή του πρωτοποριακού σχεδίου «Φωτοβολταΐκά για Όλους», το οποίο έχει εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση και το οποίο θεωρούμε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές.

Οφείλω να σημειώσω και να θυμίσω ότι, με βάση αυτό το Σχέδιο οι καταναλωτές θα μπορούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταΐκά συστήματα χωρίς να πληρώσουν οι ίδιοι οποιοδήποτε κόστος για αυτή την επένδυση/εγκατάσταση και αυτό το κόστος θα μπορούν να το καταβάλουν σταδιακά στους αναπόφευκτα μειωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, τους οποίους θα έχουν τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

Χαιρόμαστε γιατί υπάρχει μια ευρύτερη συναντίληψη σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου και με την ευκαιρία θα πω ότι, ως Δημοκρατικό Κόμμα, διαφωνούμε με την τροπολογία που έχει κατατεθεί από πλευράς του Προέδρου της Επιτροπής, του κ. Χατζηγιάννη. Θεωρούμε ότι οι ανησυχίες του δεν στηρίζονται σε οποιαδήποτε λογικά επιχειρήματα γιατί είναι προφανές πως μετά την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι μειωμένος. Άρα, κάποιος που σήμερα μπορεί να πληρώνει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορεί να πληρώνει και το μειωμένο λογαριασμό σε μεταγενέστερο στάδιο και, επομένως, θεωρούμε υπερβολικές και ατεκμηρίωτες τις φοβίες τις οποίες εκφράζονται σε σχέση με το αν το Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα εισπράξει τα ποσά τα οποία θα καταβληθούν.

Γραφείο Τύπου

20 Φεβρουαρίου 202

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ