Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 05, 2024-15:43 View: 58

Έχουμε διαχρονικά αποτύχει να προστατεύσουμε τις Ελληνοκυπρικές περιουσίες στα κατεχόμενα, υπογράμμισε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ο κύριος Τρυφωνίδης, σχολιάζοντας τη σύλληψη του  Τουρκοκύπριου δικηγόρου Ακάν Κιουρσάτ στην Ιταλία μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από την Κ.Δ το 2007, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις στο όλο θέμα.

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε ως κράτος διαχρονικά ούτε μέσω των Ηνωμένων Εθνών, ούτε μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών και τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα έχει ενταθεί. Υπάρχουν βεβαίως πολιτικές προεκτάσεις» ανέφερε ο κύριος Τρυφωνίδης.

«Αισιοδοξώ, ότι η ιταλική δικαιοσύνη θα αποφασίσει την έκδοσή του τ.κ δικηγόρου στην Κυπριακή Δημοκρατία ώστε να δοθεί το πολιτικό μήνυμα διεθνώς και στους υπόλοιπους σφετεριστές των περιουσιών μας ότι δεν μένουμε άπρακτοι, υπάρχει «κόστος» για όσους κτίζουν, αναπτύσσουν, εκμεταλλεύονται τις περιουσίες των ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Συνεργασία. Πιστεύω, είπε, η κυβέρνηση θα κάνει τους σωστούς χειρισμούς ώστε ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος να εκδοθεί και να δικαστεί από τα δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για την έκθεση Γκουτέρες, ο κύριος Τρυφωνίδης, εξέφρασε την απογοήτευσή του, καθώς πρόκειται όπως είπε για μια «χλιαρή έκθεση στην οποία δεν αναφέρεται στην τουρκική κατοχή αλλά ούτε και στις ευθύνες της Τουρκίας. Ο Γ.Γ του ΟΗΕ, κρατά ίσες αποστάσεις και καλεί τις δύο πλευρές να αποφεύγουν τις εντάσεις. Μελανό σημείο η αναφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που πρέπει να ληφθούν όσον αφορά τα ενεργειακά ζητήματα τα οποία χειρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Τα όποια οφέλη των τ.κ θα επέλθουν, βεβαίως, μετά την λύση του κυπριακού, και η αναφορά αυτή είναι πολύ αρνητική».

Ο κύριος Τρυφωνίδης, ερωτηθείς για τα περί ανασχηματισμού, ανέφερε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Προέδρου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι διαρροές στον Τύπο δεν βοηθούν το κυβερνητικό έργο και θα πρέπει ο Νίκος Χριστοδουλίδης να λήξει σύντομα το όλο θέμα. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπουργών η πρόθεση της παύσης.

Επιτεύχθηκε, είπε, ένα τεράστιο κυβερνητικό έργο σε πολλούς τομείς, όπως την οικονομία, την παιδεία, το μεταναστευτικό. Το πρόβλημα της κυβέρνησης, είπε, είναι η σωστή ανάδειξη του έργου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Εργαζόμαστε, όλοι, υπέδειξε, νυχθημερόν, ώστε να πετύχει η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ