Από: ΔΗΠΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 19, 2023-19:53 View: 60

Κυρία Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, 

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2024, μας βρίσκει στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς κυρίως για την Οικονομία και τον Κοινωνικό ιστό αφού η Ακρίβεια, ο Πληθωρισμός, η αύξηση των δανειστικών επιτοκίων και γενικότερα η καθημερινότητα των συμπολιτών μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Έτσι ο πρώτος Προϋπολογισμός ο οποίος ετοιμάστηκε, κατατέθηκε και θα υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, καταγράφει στοιχεία, αριθμούς και δεδομένα στη βάση των οποίων διαφυλάσσεται η δημοσιονομική πειθαρχία και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ικανοποιητικό ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας και αύξηση στις κοινωνικές παροχές. Συγκεκριμένα οι αναπτυξιακές δαπάνες είναι αυξημένες κατά 14% και οι Κοινωνικές παροχές κατά 15%.

Δίδουν δηλαδή το στίγμα της νέας κυβέρνησης: Ανάπτυξη, Κοινωνικό Πρόσωπο, Δημοσιονομική πειθαρχία.  Επιβάλλεται η συνέχιση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής για να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία και μια σωστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών χωρίς πειραματισμούς και τα λάθη του παρελθόντος. Ορθά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών εντόπισαν και επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ανελαστικών δαπανών και ειδικά του κρατικού μισθολογίου. Επιβάλλεται η σωστή διαχείριση των δημόσιων πόρων και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως π.χ. το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  

ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αυτή η Κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί είναι το Mεταναστευτικό και για αυτό αυτή η Κυβέρνηση προχώρησε με νομοσχέδιο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης, Ασύλου και Ένταξης με  στόχο τη συγκέντρωση  όλων των σχετικών συναρμόδιων, εμπλεκόμενων υπηρεσιών κάτω από την ίδια στέγη.  Με την ψήφιση της σχετικής Νομοθεσίας εντός προσεχούς Ιανουαρίου θα γίνει εφικτή ή πιο αποτελεσματική, ορθολογιστική και διαφανή αντιμετώπιση αυτού του πολυσύνθετου θέματος  που τείνει να εξελιχθεί σε γάγγραινα, για την οικονομία με σκοπό την ταχύτερη διαδικασία προώθησης και εξέτασης των αιτήσεων.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση έρχεται να αντιμετωπίσει το θέμα του Μεταναστευτικού μέσα από τη δημιουργία και τον εξυγχρονισμό  των Δομών και τη δημιουργία καταλληλότερων υποδομών υποδοχής για μετανάστες. Επίσης η Κυβέρνηση έρχεται να δημιουργήσει τις σωστές συνθήκες σε συνεργασία με άλλες χώρες για  την αποτροπή των ροών και μείωση των αφίξεων και αύξηση του αριθμού επιστροφών. Η ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων, τα μέτρα αποτροπής σε συνεργασία με γείτονες χώρες,

η ενημέρωση στην πηγή είναι μερικά από τα μέτρα που λαμβάνει η νέα κυβέρνηση που δείχνουν πως φέρνουν αργά, αλλά σταθερά θετικά αποτελέσματα.

Το στεγαστικό, είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται, κυρίως όσο αφορά τους νέους και τις νέες μας. Ως ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προτείναμε πολλές φορές αναθεώρηση των Στεγαστικών Σχεδίων Πολιτικής και ειδικά του Σχεδίου Κινήτρων Στέγασης για τους νέους στις πόλεις αλλά και στην ύπαιθρο. Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για στήριξη και  την ανάπτυξη Στεγαστικής Πολιτικής μέσα από τα προγράμματα διαφορών χορηγιών υιοθετώντας και δικές μας εισηγήσεις.

Συγκεκριμένα    

(α) ενισχύονται τα υφιστάμενα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης ορεινών, μειονεκτικών, ακριτικών περιοχών και περιοχών της υπαίθρου, καθώς επίσης και το Στεγαστικό Σχέδιο για την εντός των τειχών Λευκωσία.

(β) Δίνεται αύξηση ύψους 15% στα ποσά επιδότησης στις υφιστάμενες κατηγορίες δικαιούχων στα στεγαστικά δάνεια για εκτοπισμένους

(γ) Υλοποιείται το Σχέδιο «κτίΖΩ», το οποίο στοχεύει στην οριστική επίλυση του διαχρονικού ζητήματος της στέγασης για τους διαμένοντες στις 358 προσφυγικές πολυκατοικίες

(δ) Ξεκινά η υλοποίηση για σχέδια προσιτής στέγης με στόχο την  αύξηση της παραγωγής του οικιστικού αποθέματος [που θα εξασφαλίσουν, πέραν της αριθμητικής αύξησης, τη διάθεση στην αγορά κατοικιών και διαμερισμάτων, τα οποία θα ενοικιάζονται ή και θα πωλούνται σε προσιτές τιμές].

(ε) Ενθαρρύνεται η παραγωγή νέων οικιστικών μονάδων, με την εφαρμογή Σχεδίων όπως το “Built to Rent” σε ιδιωτική γη,[καθώς και με την αναθεώρηση των πολεοδομικών κινήτρων για αύξηση της κατασκευής και διάθεσης μονάδων στέγασης].

(στ) εισάγεται Σχέδιο για παροχή εφάπαξ οικονομικής βοήθειας για την ανέγερση ή και αγορά πρώτης κατοικίας σε νέους και νεαρά ζευγάρια κάτω των 41 ετών

(ζ) επαναφέρεται το Σχέδιο παραχώρησης οικοπέδων σε οικογένειες

Με ικανοποίηση είδαμε τα σχέδια αυτά που διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών σε προσιτή στέγη παρέχοντας επιλογές και λύσεις σε πληθυσμιακές ομάδες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ενισχύσουν την αγοραστική τους δυνατότητα( νέοι νεαρά ζευγάρια νοικοκυριά με μέτρια εισοδήματα και κοινωνικά ευάλωτους).

 Όσο αφορά την προσπάθεια στήριξης των νοικοκυριών εμείς ως ΔΗΠΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στηρίζουμε την ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων  επιδιώκοντας την πράσινη μετάβαση. Για αυτό το λόγο και υποβάλαμε  γραπτώς μια σειρά από προτάσεις, εισηγήσεις  με στοχευμένα μέτρα στον Αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος. Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε ότι οι εισηγήσεις μας εισακούστηκαν  με τις εξαγγελίες των προγραμμάτων  επιχορήγησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πρόσθετα οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν σε μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ σε αγαθά πρώτης ανάγκης, στην επιδότηση καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης και την επιδότηση Ηλεκτρικού Ρεύματος δίνουν μια ανάσα στα νοικοκυριά.

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ-  ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Το υψηλό ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και το θέμα των εκποιήσεων τα οποία, για τουλάχιστον την τελευταία 10ετία, αποτελούν πολύ σοβαρά προβλήματα για την κυπριακή οικονομία, τα τραπεζικά ιδρύματα, τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και διαχείρισης πιστωτικών διευκολύνσεων, αλλά και τους δανειολήπτες και τους καταθέτες. Με την ψήφιση των σχετικών Νομοσχεδίων και των Προτάσεων Νόμου μέρος των οποίων κατατέθηκαν και εκ μέρους της Παράταξης μας βοηθούν να εφαρμοστεί ένα αποτελεσματικό πλαίσιο διαχείρισης του ζητήματος των εκποιήσεων, παρέχοντας ενισχυμένο δίκτυ προστασίας στους ευάλωτους δανειολήπτες, τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Κύρια Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,

ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ως ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είχαμε χαιρετίσει την ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας γιατί πιστεύουμε στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων  που σκοπό έχει  τη βελτίωση των υφιστάμενων παροχών και επιδομάτων  αλλά και την εξέταση νέων προτάσεων που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Η λειτουργία του παγκύπριου  αριθμού εξυπηρέτησης του κοινού, οι αυξήσεις σε επιδόματα και επιδόματα αναπήρων, η επιδότηση Σχεδίου Επιδότησης της Αγοράς Οικοσκευών, η αύξηση του ετήσιου ποσού του Τιμητικού Επιδόματος Πολύτεκνης Μάνας είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που η κυβέρνηση αυτή βελτίωσε μέσα σε μόνο λίγους μήνες.

Ακούσαμε με ικανοποίηση την εξαγγελία δημιουργίας Εθνικής Στρατηγικής  στον Τομέα της Προδημοτικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας μαζί με αντίστοιχο Σχέδιο Δράσης, που θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2024, την ανάπτυξη Ξενώνων Έφηβων Κοριτσιών στην Λευκωσία και τη δημιουργία 16 μικρών κατοικιών παιδικής και εφηβικής προστασίας Παγκύπρια, με στόχο την κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών φιλοξενίας και προστασίας των πλέον ευάλωτων παιδιών, ειδικά αυτών που βρίσκονται υπό τη νομική φροντίδα του κράτους.

Πρόσθετα, ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, βρίσκεται η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια, η προστασία των παιδιών από όλες τις μορφές κακοποίησης, περιλαμβανομένης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της σεξουαλικής κακοποίησης και της παιδικής πορνογραφίας, καθώς και η ολιστική στήριξη και προστασία των γυναικών-θυμάτων, με στοχευμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό που έχουμε ενώπιον μας.   

Εμείς ως ΔΗΠΑ -ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ χαιρετίζουμε τις όποιες προσπάθειες γίνονται με σκοπό την καλύτερη διαβίωση των συμπολιτών μας και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτές τις προσπάθειες με όποιο τρόπο μπορούμε. 

Αυτή η κυβέρνηση έχει επίσης να διαχειριστεί ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό της αναλογικής μείωσης  του 12% στις συντάξεις, μέτρο που εισάχθηκε πριν τουλάχιστο μια δεκαετία.   Εμείς ως ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας για εξεύρεση μιας λύσης που θα αγγίζει όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και ολιστικά για εξυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος  Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξουμε κάτι το οποίο θα βάζει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του Ταμείου ή θα προτείνει αύξηση των εισφορών.

Για αυτό το λόγο και εμείς προτείνουμε μικρές διορθωτικές κινήσεις όπως οι δύο προτάσεις Νόμου που εμείς ως ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, υποβάλαμε στην αρμόδια επιτροπή και αφορούν την επέκταση της Άδειας Μητρότητας στις περιπτώσεις προώρων νεογνών γιατί πιστεύουμε ότι ο δεσμός μεταξύ Μητέρας και  Παιδιού είναι σημαντικός και ξεκινά από την πρώτη στιγμή καθώς επίσης και τροποποίηση της περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος νομοθεσίας, έτσι ώστε να μην διακόπτεται η καταβολή του σε άτομα με αναπηρία που έχουν εγγεγραμμένη επ΄ονόματι τους  κατοικία συγγενών, κυρίως γονέων (η γνωστή επικαρπία).     

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα της Εργασίας μας βρίσκουν ικανοποιημένους, όπως η εξέταση και η  καταβολή των συντάξεων σε ένα μόνο μήνα η δημιουργία νομικού πλαισίου για την Τηλεργασία, η θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού. Παρόλα αυτά είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα στον τομέα της Εργασίας χρήζοντας περαιτέρω εξ-ορθολογισμού.  Για εμάς δεν πρέπει να υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ                                         

Κύρια Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να πω και μια κουβέντα για το κυπριακό. Το εθνικό μας πρόβλημα.

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Εδώ και 50 χρόνια, η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο. Καταστρέφει την πολιτιστική μας κληρονομιά, σφετερίζεται περιουσίες, αρνείται να δώσει πληροφορίες για τους αγνοούμενους. Ο μαζικός εποικισμός αλλοιώνει τα γεωγραφικά και δημογραφικά δεδομένα στην Κύπρο. Ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου. Οι κατά καιρούς προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ επιβεβαιώνουν τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Όπως επίσης και η προκλητική στάση των στελεχών της τουρκικής αποσχιστικής οντότητας στην Πύλα και στον Άγιο Δομέτιο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η τουρκική αδιαλλαξία παραμένει μέχρι σήμερα ο βασικότερος λόγος για τη στασιμότητα στο κυπριακό. Τόσο η διεθνής κοινότητα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Τουρκία κατέχει παρανόμως ευρωπαϊκό έδαφος.

Από την πρώτη μέρα της εκλογής του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέλαβε πρωτοβουλίες με έμφαση στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό. Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης, έτσι ώστε να υπάρξει ξανά κινητικότητα στο κυπριακό με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.

Το χρωστάμε, άλλωστε, όχι μόνο σε αυτούς που πολέμησαν, σε αυτούς που χάθηκαν, αλλά κυρίως στην επόμενη γενιά. Σε μια γειτονιά που φλέγεται, η εθνική ελευθερία αποκτά ένα νόημα παραπάνω.

Ακτίδα φωτός για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι και ο πρόσφατος διορισμός αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για αυτό το σκοπό.   

ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗΣ

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για βελτίωση της Μεταρρύθμισης στη Δημόσια Υπηρεσία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, νομοθεσιών που και εμείς ως ΔΗΠΑ- Συνεργασία συμβάλαμε να ψηφιστούν.

Θα παλέψουμε για να εκλείψει το σύστημα υπαλλήλων πολλών ταχυτήτων Μόνιμοι Έκτακτοι, Έκτακτοι Ορισμένου Χρόνου- Έκτακτοι Αορίστου Χρόνου, Συμβασιούχοι. Θα παλέψουμε για να ψηφιστεί το όραμα για νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση επιλέγοντας τους καταλληλότερους Προέδρους Επαρχιακών Οργανισμών, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Συμβούλους, Κοινοτάρχες, Σχολικές Εφορίες στις επόμενες εκλογές με μοναδικό γνώμονα τη σύγχρονη φιλοσοφία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να είμαστε κοντά στον Πολίτη, πιο παραγωγικά και πιο οικονομικά.          

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:

Ως Βουλευτής Λευκωσίας πιστεύω ακράδαντα ότι το αναπτυξιακό μοντέλο της μοιρασμένης Πρωτεύουσας μας αλλάζει.  Αρκετά από τα αναπτυξιακά έργα έχουν αρχίσει να υλοποιούνται όπως η κατασκευή του δρόμου Λευκωσίας – Τροόδους και πρόωθηση της υλοποίησησς του υπόλοιπου τμήματος που αφορά την όδευση Δένιας- Αστρομερίτη.

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού  είναι προτεραιότητα για την ανάπτυξη της δυτικής Λευκωσίας αφού θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στις ορεινές περιοχές της Λευκωσίας.  Για αυτό και ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών είμαι  σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο για ενημέρωση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγραμμάτων.    

Την ίδια στιγμή προωθούνται και οι διαδικασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Παλαιχωρίου -Λευκωσίας καθώς και διάφορες φάσεις του περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας για απάμβλυνση της Κυκλοφοριακής συμφόρησης.  Εδώ θα πρέπει να επισημάνω  την ικανοποίηση μας στις προσπάθειες του Υπουργείου Μεταφορών για το κυκλοφοριακό και την έναρξη του σχεδίου Park and Ride προς το κέντρο της Λευκωσίας. Σήμερα εκατοντάδες συμπολίτες μας χρησιμοποιούν το λεωφορείο για την μετάβαση τους στη δουλεία τους στο κέντρο της πόλης χωρίς άγχος και σε λιγότερο από 15 λεπτά. Το μέτρο αυτό βλέπουμε ότι εφαρμόζεται και σε άλλες πόλεις με σκοπό να ελαφρυνθεί το οδικό δίκτυο.

Παρόλα αυτά  χρειάζεται επανασχεδιασμός του οδικού συστήματος και όραμα για χρήση λιγότερου αυτοκινήτου με την άμεση ολοκλήρωση του συστήματος λεωφορειολωρίδων. έλεγχος και επιτήρηση του οδικού δικτύου, η εγκατάσταση των έξυπνων φώτων ενέργειες που να μην εξωθούν εμπορευόμενους, καταναλωτές και επισκέπτες να αναζητούν άλλες λύσεις εκτός του Αστικού Κέντρου. Όλα αυτά βρίσκονται ως προτεραιότητες στις ενέργειες του Αρμόδιου Υπουργού.

Να είστε σίγουροι ότι στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα είμαι εκεί για να ασκήσω τις απαραίτητες πιέσεις για την επίλυση αυτού του πολυσύνθετου προβλήματος.

Για το τέλος αφήνω τις δράσεις και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Πόλεων και ειδικότερα της Εντός των Τειχών Λευκωσίας.  Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε το Υπουργείο να εξαγγέλλει μέτρα για τη στηρίζει της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του Σχεδίου για την Επιχορήγηση Διατηρητέων Οικοδομών. Έχοντας αυτά τα εργαλεία στο χέρι μας,  η αναβίωση και η  αναζωογόνηση της Εντός των Τειχών Λευκωσίας θα αποτελέσει ένα ζωντανό πυρήνα ανάπτυξης επιχειρήσεων, φοιτητικών εστιών, εστίασης και πολλών άλλων.  

Κύρια Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ακούσαμε αυτές τις μέρες,  από πολιτικούς αρχηγούς και άλλους συναδέλφους απόψεις, θέσεις και αντιθέσεις. Ακούσαμε κάποιους να ωραιοποιούν την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων ενώ άλλοι μας παρουσίασαν μια κατάσταση πραγμάτων μαύρη και άραχνη.

Έγιναν πολλά αυτά τα χρόνια και κυρίως τους τελευταίους δέκα μήνες, μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα. Βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας για τις διάφορες μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί, για το πιο κοινωνικό κράτος, για τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών. Στηρίζοντας τον  Νίκο Χριστοδουλίδη και την κυβέρνηση του είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να δούμε καλύτερες μέρες, τόσο στο εθνικό όσο και στο κοινωνικό και οικονομικό τομέα.  

Εμείς είμαστε εδώ, όχι ως πειθήνια  συμπολίτευση, είμαστε εδώ για να καυτηριάζουμε   τα κακώς έχοντα από όπου και αν προέρχονται, αλλά και να επικροτούμε τις θετικές ενέργειες, επίσης από όπου και αν προέρχονται. Αυτός είναι ο ρόλος μας, εποικοδομητικός, προοδευτικός, συναινετικός.

Κλείνοντας  να ευχηθώ από καρδιάς σε όλο τον κόσμο, Καλά Χριστούγεννα και Καλό Νέο Έτος. 

Σας ευχαριστώ πολύ

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ