Από: ΕΔΕΚ

Αναπληρώτρια Πρόεδρος ΕΔΕΚ: «Η ομογένεια είναι το πιο γνήσιο και πολύτιμο κομμάτι του Κυπριακού ελληνισμού»

Αναπληρώτρια Πρόεδρος ΕΔΕΚ: «Η ομογένεια είναι το πιο γνήσιο και πολύτιμο κομμάτι του Κυπριακού ελληνισμού»
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 01, 1970-03:00 View: 62

«Οι απόδημοι αποτελούν την καρδιά μιας αποκεντρωμένης δύναμης που πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική προσέγγιση και μέσα από τη δικτύωση γίνεται το δόρυ και η ασπίδα της κάθε προσπάθειας για ενδυνάμωση των πολιτικών κινήσεων που γίνονται για τη λύση του Κυπριακού. Διασπορά σημαίνει πανταχού παρουσία, άρα και διάχυση των δίκαιων θέσεων και αιτημάτων μας για λύση του προβλήματος», είπε ανάμεσα σε άλλα η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου στην παρέμβαση της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς και συνέχισε:
 
«Ενός προβλήματος που ενώ είναι ξεκάθαρα θέμα εισβολής και κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης, παραπαίει σε εσωτερική διένεξη, που εμφανώς δεν υφίσταται! Το Κυπριακό, το μόνο που δεν είναι, δεν είναι  πρόβλημα δικοινοτικό».
 
Η κυρία Βασιλειάδου χαρακτήρισε την ομογένεια ως «μια ρομφαία υποδόριας δύναμης που παραμένει- κατά την άποψη μας-αναξιοποίητη, η τουλάχιστον όχι επαρκώς αξιοποιημένη» και πρόσθεσε:
 
«Ο ρόλος των αποδήμων συμπολιτών μας ήταν, είναι και παραμένει διαχρονικά εξαιρετικά σημαντικός.  Πέραν από τη δυναμική πολιτιστική, ακαδημαϊκή, οικονομική  και εθνική σας παρουσία στο εξωτερικό, πέραν από τη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών σας με την πατρίδα, λειτουργείτε, εκεί και όπου σας έταξε η μοίρα να ζείτε, ως η φωνή της Κύπρου. Είσαστε οι δια βίου Πρέσβεις  του τόπου μας. Και για αυτό σας χιλιοευχαριστούμε».
 
Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρθηκε σε ζητήματα πέραν του Κυπριακού, που απασχολούν όχι μόνο την Κύπρο, αλλά γενικότερα τον πλανήτη και σκιαγράφησε τη σύγχρονη εξωτερική πολιτική, της οποίας, όπως είπε, η ομογένεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι και κατέληξε:
 
«Εμείς στην ΕΔΕΚ, αξιολογούμε την παρουσία σας ως υψίστης σημασίας, θεωρούμε ότι είσαστε το πιο γνήσιο και πολύτιμο κομμάτι του Κυπριακού ελληνισμού, νιώθουμε ότι έχετε να πάρετε αλλά και να δώσετε ΠΟΛΛΑ σε αυτή τη πατρίδα και δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της φωνής σας».
 


                                                                                                                 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 25 Αυγούστου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΔΕΚ