Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Γιώργο Κώτσηρα - 23/08/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Γιώργο Κώτσηρα - 23/08/2023
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 24, 2023-07:29 View: 81

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Γιώργο Κώτσηρα - 23/08/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο επ’ ευκαιρία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς. Τον κ. Κώτσηρα συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου,  ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου κ. Δημήτριος Γιολάσης και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του κ. Αθανάσιος Παναγιώτου. 

Η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον Έλληνα Υφυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο πολυσχιδές έργο του. Η κ. Δημητρίου εξέφρασε θλίψη για τη συνεχιζόμενη δοκιμασία που βιώνει η Ελλάδα και ιδιαίτερα για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, συνεπεία των πυρκαγιών που μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας και την αμέριστη συμπαράσταση της Κύπρου στις προσπάθειες αντιμετώπισής τους.  

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε ο σημαντικός ρόλος των αποδήμων Ελλάδας και Κύπρου, ως των καλύτερων πρεσβευτών στις χώρες όπου διαμένουν και δραστηριοποιούνται και η ανάγκη μιας σύγχρονης προσέγγισης και μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τους απόδημους, με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών τους με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους για την προώθηση των στόχων και των καλώς νοούμενων συμφερόντων του ελληνισμού. 

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ανάγκη μεγαλύτερης επένδυσης στις νεότερες γενιές της διασποράς και την προστιθέμενη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις, ειδικότερα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης των τριμερών συνεργασιών Ελλάδας και Κύπρου με χώρες της ευρύτερης περιοχής. Μόνο μέσω συνεργασιών στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής μπορούμε οι δύο χώρες να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας, ανέφερε η κ. Δημητρίου.

Ο Έλληνας Υφυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο υπό τη νέα του ιδιότητα για να παραστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων διασποράς, σημειώνοντας ότι οι Κύπριοι απόδημοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού. Ο κ. Κώτσηρας ενημέρωσε την κ. Δημητρίου για τους σχεδιασμούς που δρομολογούνται από την Ελληνική Κυβέρνηση για τη διαμόρφωση μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης πολιτικής για τους Έλληνες Απόδημους και τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης των μέσων και πλεονεκτημάτων που παρέχει η ραγδαία εξελισσόμενη τεχνολογία για την προσέγγιση της διασποράς, ιδιαίτερα των νέων. 

Τονίστηκε, τέλος, η σημασία της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών στα θέματα της διασποράς και αντηλλάγησαν απόψεις για πιθανές πρωτοβουλίες και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on Βουλή των Αντιπροσώπων