Από: ΔΗΠΑ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 04, 2023-09:21 View: 63

H  πρόσκληση στην αντικατοχική εκδήλωση, του ψευδοδήμαρχου της Αμμοχώστου, θα πρέπει να τύχει λεπτού και προσεκτικού χειρισμού, προκειμένου να μην στείλει λάθος μηνύματα εντός και εκτός Κύπρου.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί να παρερμηνευθεί – κυρίως από την κατοχική δύναμη – ως μια εκδήλωση δικοινοτικού χαρακτήρα, που σίγουρα δεν είναι.

Για χάρη ιστορικής καταγραφής, με βάση το Άρθρο 173 του Συντάγματος, οι δήμοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λάρνακας και Πάφου είναι διπλοί δήμοι, με ε/κ και τ/κ δήμαρχο.

Στη βάση του πιο πάνω δεδομένου, που δεν μπορεί να αγνοηθεί, η πρόσκληση αυτή μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να σταλεί το σωστό μήνυμα σε σχέση με το Κυπριακό και ταυτόχρονα να διατρανωθεί η βούληση των Αμμοχωστιανών για απελευθέρωση και επανένωση, καθώς και την παράδοση της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η συμμετοχή του ψευδοδημάρχου, στην παρουσία, μάλιστα του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων κρατικών αξιωματούχων, μπορεί κάλλιστα να ερμηνευθεί και  ως έμμεση αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και του αγώνα μας για αντιστροφή των τετελεσμένων της εισβολής.

Ας ευχηθούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο.

Γραφείο Τύπου

03 Αυγούστου, 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ