Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για λήψη μέτρων για την ακρίβεια

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για λήψη μέτρων για την ακρίβεια
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2023-08:18 View: 56

Οι προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας ότι το μέσο κόστος ζωής θα συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά την επόμενη διετία, μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Ήδη η ακρίβεια πλήττει σοβαρά τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που βλέπουν το κόστος παραγωγής τους να αυξάνεται.

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει πως προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής στις παρούσες συνθήκες πρέπει να είναι η συγκράτηση του πληθωρισμού και η αντιμετώπιση των συνεπειών που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Είναι για αυτό που προτείναμε και συνεχίζουμε να προτείνουμε την επαναφορά των μέτρων στήριξης στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ζημιά με την πρόωρη διακοπή των μέτρων έγινε, λόγω περαιτέρω ανατιμήσεων, αλλά μπορούμε έστω να την περιορίσουμε. Επισημαίνεται ότι ο πληθωρισμός έγκειται αναλογικά περισσότερο στις αυξήσεις τιμών των αγαθών πρώτης ανάγκης. Τουτέστιν πλήττει έτι περαιτέρω τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί επιπρόσθετα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που να αφορούν τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Χρειάζεται συνεπώς ένα συνολικό πλάνο, κάτι που, δυστυχώς, η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί μέχρι σήμερα.

27.9.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ