Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση ΠτΒ και Προέδρου ΔΗΣΥ μετά το Εθνικό Συμβούλιο

Δήλωση ΠτΒ και Προέδρου ΔΗΣΥ μετά το Εθνικό Συμβούλιο
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 26, 2023-18:28 View: 63


Υπέρ της εντατικοποίησης των προσπαθειών για διορισμό από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ειδικού Απεσταλμένου στο κυπριακό, τάχθηκε με δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου.

Στόχος, όπως εξήγησε, η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Η κ. Δημητρίου εστίασε σε τρία σημεία: 

  • Στην προσήλωση στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης.
  • Την πρόταξη θετικής ατζέντας με τη δρομολόγηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
  • Και τον συλλογικό χειρισμό του εθνικού ζητήματος.

Την ίδια στιγμή, κατάθεσε την ετοιμότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί, στο πλαίσιο της συλλογικής ευθύνης, όπως ήδη πράττει, προκειμένου να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων και εμπέδωση του συμφωνημένου πλαισίου.

Χρειάζεται, σημείωσε, παράλληλα να αξιοποιηθεί κάθε διεθνές βήμα και με κάθε ευκαιρία προς ενημέρωση της Διεθνούς Κοινότητας, για τα όσα τεκταίνονται στην Κύπρο, προκειμένου να ασκήσει την επιρροή της στην Τουρκία έτσι ώστε να αποσύρει τις απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών.

 

26.09.23

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ