Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σαββίδης – Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Έμπας και το Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής στη Γεροσκήπου

Χρ. Σαββίδης – Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Έμπας και το Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής στη Γεροσκήπου
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 11, 2024-16:56 View: 3

Γραπτή Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη- Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος

Ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποιήσαμε σήμερα επίσκεψη σε δύο σχολεία της Επαρχίας Πάφου, στο Δημοτικό Σχολείο Έμπας και στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, από τα οποία το πιο κύριο είναι ο υπερπληθυσμός των μαθητών και η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας.

Όσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο Έμπας, όπως ενημερωθήκαμε αντιμετωπίζει σε έντονο βαθμό το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, αφού φιλοξενεί 326 μαθητές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του. Είναι αναγκαία η ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στην περιοχή μεταξύ Έμπας και Κισσόνεργας για να αποσυμφορήσει την κατάσταση.

Από πλευράς μας, έχουμε ακούσει και καταγράψει όλα τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν και θα δώσουμε άμεσες και γρήγορες λύσεις ώστε να η λειτουργία του σχολείου να είναι εύρυθμη και αποτελεσματική.

Όσον αφορά το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, όπως μας έχει λεχθεί ο υπερπληθυσμός είναι η αιτία που υπάρχουν έξι μετακινούμενα τμήματα, αφού ο αριθμός των μαθητών είναι 472 ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 350. Ένα επιπλέον θέμα το οποίο και συζητήθηκε είναι το νέο σύστημα διορισμού των διορισίμων καθηγητών, αφού ο κατάλογος έχει ξεμείνει από καθηγητές λόγω του ότι τα θέματα των εξετάσεων είναι πολύ δύσκολα. Το συγκεκριμένο θέμα, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, απασχόλησε και το σχολείο τους αφού μέχρι πρόσφατα είχαν έλλειψη σε καθηγητή τεχνολογίας.

Από πλευράς μας, προσπαθούμε να αλλάξουμε το σύστημα διορισίμων ώστε να βοηθήσουμε την σωστή στελέχωση των διορισμών.

Γραφείο Τύπου

11 Οκτωβρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ