Από: KitasWeather

Σταδιακή αλλά αισθητή πτώση θερμοκρασίας προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Σταδιακή αλλά αισθητή πτώση θερμοκρασίας προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 11, 2024-16:11 View: 6

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και περίπου τα μέσα της επόμενης εβδομάδας δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με αυξημένη γενικά ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές, ωστόσο κάποιες μικρές πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές παρουσιάζονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά τα απογεύματα την νέα εβδομάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, παραμένοντας όμως σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής. Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, υπάρχει η τάση περαιτέρω πτώσης της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (ίσως και λίγο πιο κάτω), ωστόσο υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το κατά πόσο η πτώση αυτή θα συνδυαστεί και με αύξηση των πιθανοτήτων βροχής στην περιοχή μας. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δυστυχώς δεν δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο αλλά η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Aύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, οι οποίες θα είναι αυξημένες στα ορεινά/ημιορεινά με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 25%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-30% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές κυρίως νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-25% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, αναμένεται και πάλι γενικά αίθριος καιρός στις πλείστες περιοχές, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει πτώση.

Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης, φαίνεται πως πιο δροσερή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (ή και λίγο πιο κάτω). Αβεβαιότητα υπάρχει ωστόσο ως προς το αν θα παρατηρηθεί κάτι από βροχές, με τις πιθανότητες προς το παρόν να είναι σχετικά χαμηλές και αν παρατηρηθεί κάτι φαίνεται πως θα είναι μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα. Η κατάσταση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει τις επόμενες ημέρες καθώς ακόμα υπάρχει περιθώριο πιθανής βελτίωσης.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν γενικά αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ μέχρι και σχεδόν τα μέσα της νέας εβδομάδας ενώ στη συνέχεια φαίνεται στροφή των ανέμων από βόρειες/βορειοανατολικές κατευθύνσεις.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather