Από: ΕΛΑΜ

Χ. Χρίστου: «Πρέπει να διεκδικήσουμε την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία»

Χ. Χρίστου: «Πρέπει να διεκδικήσουμε την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία»
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 11, 2024-14:07 View: 5

Την συμμετοχή της ΑΗΚ στην ηλεκτρική διασύνδεση, το κυπριακό και το Σχέδιο Επιδότησης Ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία σχολίασε σε τηλεοπτική του παρουσία στο κρατικό κανάλι ο πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστος Χρίστου

Για την συμμετοχή της ΑΗΚ στην ηλεκτρική διασυνδεση και τις αντιδρασεις των συντεχνιών επεσήμανε ότι το κύριο ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες είναι η αύξηση των τιμών του ρεύματος. Υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθούν μέθοδοι για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και να προωθηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προς όφελος των πολιτών.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ δήλωσε ότι, όπως και το 2017, σήμερα διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την ανησυχία ότι η αποτυχία του δείπνου μπορεί να αποδοθεί στην Κυπριακή πλευρά, δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκία να προωθήσει τις παράλογες θέσεις της. Υποστήριξε επίσης ότι το διεθνές κλίμα δεν ευνοεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, κάνοντας αναφορά στην κρίση στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καθώς και στην προσοχή που δίνουν οι μεγάλες δυνάμεις και ο ΟΗΕ σε αυτά τα μέτωπα. Τόνισε ότι, η μέχρι στιγμής συζητήσεις, έχουν εξελιχθεί χωρίς θετικά αποτελέσματα, οδηγώντας σε συνεχείς οπισθοχωρήσεις.

Ο κ. Χρίστου προειδοποίησε ότι η Κύπρος κινδυνεύει να γίνει δορυφόρος της Τουρκίας και ότι αυτό θα οδηγήσει τελικά στην τουρκοποίησή της. Όταν αποδεχόμαστε τους όρους της κατοχικής δύναμης, γινόμαστε δορυφόρος της. Πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική και να επιβάλουμε κόστος στην Τουρκία. Μπορούμε να βρούμε συμμάχους εξηγώντας τους το πρόβλημά μας, κάτι που έχουμε διαπιστώσει στην πράξη. Εξέφρασε, επίσης, την απορία: “Το επιχείρημα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αν τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, πότε θα είναι;”

Η Τουρκία δεν δικαιούται ούτε το 0,5% των κατεχόμενων εδαφών μας. Πρέπει να διεκδικήσουμε την επιβολή εμπάργκο όπλων από την Ευρώπη προς την Τουρκία και τη διεθνοποίηση του Κυπριακού ως ζήτημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Η δική μας θέση βασίζεται στον ρεαλισμό, ενώ η δική τους βασίζεται στο άγνωστο.

Στη συνεχεια αναφερθηκε και στο Σχέδιο Επιδότησης Ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία, ο κ. Χρίστου υπογράμμισε την ανάγκη για πρόσθετη οικονομική στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών των ασθενών.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ