7η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων

7η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 11, 2024-11:00 View: 8

11-10-2024 11:00

7η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων

Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024, στις 9.40 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου, η 7η Σύνοδος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

H Βουλή των Αντιπροσώπων, επιδιώκοντας την ενθάρρυνση της εμπλοκής των πολιτών στην πολιτική ζωή, ειδικότερα δε την ενδυνάμωση του ρόλου των νέων ανθρώπων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στηρίζει σταθερά τον θεσμό της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, ο οποίος λαμβάνει χώρα στο κυπριακό κοινοβούλιο για έβδομη συνεχή χρονιά.

Ο θεσμός της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων τυγχάνει διαχείρισης από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με χορηγό τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Προσομοιώνοντας τις εργασίες της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχει ως στόχο την εξοικείωση των νέων με τη λειτουργία και το λειτούργημα του κοινοβουλευτικού έργου και την ενίσχυση του διαλόγου ανάμεσα στη νεολαία του τόπου και κρατικούς αξιωματούχους. Παρέχεται, συνεπώς, στους νέους και τις νέες μας ένα προνομιούχο βήμα, για να εκφράσουν τα προβλήματα και τις προσδοκίες τους, αλλά και για να ενισχύσουν τον πολιτικό τους ρόλο και τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν τη δική τους ηλικιακή ομάδα με προτάσεις και εισηγήσεις.

Τη συνεδρία θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την επίσημη τελετή έναρξης της ολομέλειας της 7ης Συνόδου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στις 10.00 π.μ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Χρυσοβαλαντία Πολυκάρπου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Λοΐζου και η πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κ. Αμαλία Αβραάμ.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης