Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 149η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 149η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 11, 2024-11:08 View: 8

11-10-2024 11:08

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 149η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους κ. Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), κ. Άριστο Δαμιανού, κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, κ. Μαρίνο Μουσιούττα και κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μεταβαίνει αύριο στη Γενεύη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 149ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (ΔΕ), οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 13 και 17 Οκτωβρίου 2024. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Αυγούστα Χρίστου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Μαριάννα Καϊσή.

Κύριο θέμα της Διάσκεψης είναι «Η αξιοποίηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας προς επίτευξη ενός πιο ειρηνικού και βιώσιμου μέλλοντος». Άλλα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη είναι ο ρόλος των κοινοβουλίων στην προώθηση λύσης δύο κρατών στην Παλαιστίνη, οι κοινοβουλευτικές στρατηγικές προς αντιμετώπιση των  μακροπρόθεσμων  επιπτώσεων που επιφέρουν οι  συγκρούσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη, οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου, καθώς και η αναθεώρηση της διαδικασίας επικύρωσης και εφαρμογής των Συνθηκών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας κ. Νεοφύτου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συντονιστική συνεδρίαση της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διάσκεψης της ΔΕ.

Της Διάσκεψης θα προηγηθεί συνεδρία της Γεωπολιτικής Ομάδας «12+», στην οποία θα συμμετάσχουν ο κ. Δαμιανού και η κ. Ερωτοκρίτου.

Αναφέρεται επίσης ότι ο βουλευτής κ. Μουσιούττας, μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που  συμμετέχει στη Συνέλευση ως παρατηρητής, θα συμμετάσχει σε επί τόπου επαφές της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης